Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Vocea interioara care ne saboteaza succesul - workshop de autocunoastere si dezvoltare personala


sabotori1.jpegSabotorii din interiorul nostru sunt vocile care spun: nu poti, nu vei reusi, nu esti in stare, ceilalti sunt mai destepti/ mai buni, lucrurile bune nu mi se intampla mie s.a.m.d.  Aceste voci s-au format copilarie si functioneaza in viata de adult ca niste programe puse pe pilot automat, fara sa ne intrebam daca sunt adevarate sau nu. 

sabotori2.jpg

Stim ce avem de facut pentru a obtine ce ne dorim si ne dam seama ca facem foarte putin din ce ar trebui sau chiar nimic? Stim ca avem mai multe abilitati decat colegii nostri, insa ne mentinem in umbra? Ni s-a spus ca suntem „Branza buna in burduf de caine”? Incercam din greu sa avem o relatie implinita si nu reusim? Ne este greu sa ne exprim sentimentele pentru cei apropiati? Ne este greu sa avem incredere in noi insine?

sabotori4.jpgExplicatiile pentru aceste intrebari se regasesc in ceea ce se numeste in analiza tranzactionala „injonctiune”. Injonctiunile sunt mesaje care incep cu „nu” (de ex: nu fi important, nu gandi, nu creste, nu exista, nu fi tu, etc) si care se transmit in cea mai mare parte inconstient de catre parinti copiilor. Aceste mesaje se vor manifesta in viata de adult sub forma gandurilor pe care le avem, fricilor, blocajelor si comportamentelor. Antidotul injunctiunilor sunt permisiunile. Prin acestea si prin relatiile cu ceilalti putem schimba gandurile negative despre noi.

Injonctiunile fac parte din scenariul de viata.

sabotori5.jpgIn analiza tranzactionala, prin scenariu de viata se intelege planul de viata pe care copilul il construieste inconstient sub influenta parintilor sau a celor care l-au crescut, a mediului in care a trait si a experientelor de viata prin care a trecut, incepand cu mediul intrauterin pana la varsta de 8 ani.  Este format din "deciziile" (credinte despre el insusi, oameni, viata) pe care copilul le ia inconstient despre cum va fi viata lui de adult: una implinita, una plina de esecuri, va avea propria lui familie sau va trai mai mult singur, va putea sa-si exprime emotiile fata de ceilalti sau nu, va trai simtind iubire sau frica, va trai intr-o lume in care se va simti in siguranta sau intr-o lume urata si amenintatoare, etc.

Cine suntem noi ca adulti si ce fel de viata avem isi are radacinile in copilarie. Revizuind scenariul nostru de viata, putem redecide si transforma deciziile pe care le-am luat atunci in convingeri si tipare pozitive, putem atrage in viata noastra oamenii pe care ni-i dorim, serviciul si seful potriviti, ne putem indeplini visurile.

 Cum ne descoperim propriul scenariu de viata

Putem intelege din ce este format scenariul nostru de viata prin explorarea: mesajelor parentale (drivere si injonctiuni), ajocurilor psihologice pe care le experimentam frecvent, a sentimentelor substitut (se mai numesc „racket”), a pozitiei de viata (Eu sunt ok, Eu nu sunt ok, Tu esti ok, Tu nu esti ok) a povestii/basmului preferat din copilarie, originii alegerii numelui de botez, a evenimentelor care ni s-au intamplat in copilarie, a relatiei cu parintii, a proceselor/tiparelor de scenariu (pana, dupa, niciodata, intotdeauna, aproape, cu final deschis).

sabotori6.jpg Ce castigi daca participi la acest atelier:

  1. vei intelege care sunt mesajele predominante de tip “injonctiune” pe care le manifesti in viata de adult
  2. vei intelege ce te blocheaza in a avea succes in ce-ti propui (personal sau profesional)

Cui se adresează atelierul: celor care vor sa-si depaseasca limitele, prin acumularea unor noi informatii, ce le vor da  mai multa intelegere asupra propriei lor vieti, tuturor celor interesati de dezvoltare personala, indiferent de varsta si domenii de activitate.

Se acorda diploma de participare pentru studentii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 4 ore de dezvoltare personala (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Va avea loc sambata, 15 octombrie, orele 10.30 -14.30, la sediul Centrului Psihologie Cuantica din Bucuresti, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2 (metrou Timpuri Noi).

Investitia ta este de 100 lei/pers/atelier.

Numarul de locuri este limitat.

 
Facilitator:psiholog Roxana Draghici.jpg
Roxana Draghici, psihoterapeut in analiza tranzactionala - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membra a Colegiulului Psihologilor din Romania, membra a Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala, membra a Asociatiei Europeane de Analiza Tranzactionala.

 

Detaliile cu privire la modul de inscriere si plata le veti primi pe mail, dupa completarea formularului de mai jos.

Participa la eveniment