Diana Gavrila

Psiholog, consilier in dezvoltare personala si terapeut TOMATIS. Cele mai bune rezultate le-am obtinut de-a lungul anilor cu terapia Tomatis, prin care am ajutat oameni cu diferite afectiuni pentru a-si imbunatati calitatea vietii.

Ce este terapia Tomatis?

Terapia Tomatis este o terapie inovatoare prin sunete care stimulează creierul şi produce modificări benefice la nivel cortical în ameliorarea tulburărilor afectiv-emotionale, de limbaj/comunicare, motorii, îmbunătăţind şi abilitătile cognitive.

Am studiat si practicat terapia Tomatis la Paris, sub indrumarea spcialistilor de acolo, iar rezultatele obtinute  impreuna cu clientili din Brasov si Bucuresti cu care am lucrat au fost deosebit de benefice: 

- cresterea capacitatii de concentrare

- energizare corticala si restabilirea echilibrului psihic (in cazuri de despresie usoara/medie, anxietate, stres, burnout)

- imbunatatirea capacitatii atentionale si a performantelor intelectuale

- imbunatatirea abilitatilor sociale (prin cresterea  capacitatii de a asculta si de a se adapta optim la mediul inconjurator )

- ameliorarea simptomelor in ADD, ADHD

- imbunatatirea calitatii vocii vorbite si cantate (prin activarea buclei de feed-back)

- ameliorarea tulburarilor de comunicare si limbaj (în parametri de conştinetizare fonologică)

- relaxare si energizare fizica si psihica

 

Cum actioneaza terapia Tomatis?

Această metodă inovatoare se bazează pe efectul terapeutic al sunetului. Se utilizeaza casti speciale care filtreaza sunetul de la 250 Hz pana la 16000 Hz, practic mobilizand atenţia şi percepţia de a asculta ACTIV sunetele filtrate. Sunetul acţionează asupra muşchilor urechii interne, stimuleaza cohleea şi vestibulul şi implicit creierul, având o acţiune energizantă asupra sistemului nervos si regenerantă la nivel cortical.

Cel mai important efect al terapiei este regenerarea plasticitatii cerebrale, cresterea semnificativa a capacitatii de concentrare a atentiei si redobandirea tonusului psihic.

 

Cum se desfasoara terapia Tomatis?

Parcurgerea a minim doua programe de auditie a cate 10-14 sedinte consective, cu pauza de 1-2 luni intre ele, pentru integrarea de catre organism a modificarilor produse. Varsta minima recomandata este 3 ani.

 

Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea TARIFE PSIHOLOGI. 
Pentru detalii privind serviciile sau pentru  programare, completati formularul din sectiunea CONTACT.

Adauga testimonial