Dragos Silica

Cod personal (COPSI) : 15081

Of, empatia și înțelegerea perspectivelor celorlalți! De trei ore scriu și șterg, dorindu-mi ca tu să citești ceva despre mine și să mă arăt dincolo de limbajul de lemn al specialistului...

Inițial am început prin a povesti despre experiențe din formarea profesională. Alea în care toata lumea lucrează, e ajutată să înțeleagă modul în care gandește, simte și se comportă. Evident că mi-a ieșit un text tehnic, cu multe cuvinte. Soția și sora mea au căutat diverse căi până să-mi spună că e sofisticat (a se citi „de... doi lei”). Sigur că soția mea a fost mai blândă și nu mi-a spus, doar că eu chiar voiam sinceritate. Urmarea? M-am enervat! Mai am și termen limită, am promis că livrez în timp util prezentarea cu pricina.

La ce am ajuns până la urmă? Am ajuns la un scenariu pe care îl putem avea și în cabinet. Unul în care pun întrebări și caut să ajung la tine în fel și chip, pentru că vreau să traiești altceva decât ce ai trăit până acum. Da, implică multe aspecte tehnice și vom trăi multe emoții. Doar că, de data asta, o facem pentru că amândoi am ales diferit. Eu să-ți fiu terapeut și tu să mă accepți lângă tine într-o experiență nouă de viață. Chiar și în gând.

Apropo de textul ăla tehnic, îl vei găsi pe pagina mea de facebook și poate, la un moment dat, vei avea chef să-l citești și va însemna (alt)ceva. Dar îl voi publica după ce îi voi spune soției că o iubesc, îmi voi cere iertare pentru reacție si îi voi spune ce așteptări aveam eu de fapt. Fără contribuția ei nu îmi sunam sora iar tu....cine știe ce mai citeai?! Poate despre faptul ca totul e un proces care... J

Acum, mai concret despre mine: am absolvit întâi facultatea de drept, din dorința mea lăuntrică de a aduce dreptate în lume; am absovit apoi facultatea de psihologie, pentru că am ales să mă las ghidat de intuiție.

Am urmat un stagiu de doi ani de practică la Gamma Institute, în Iași. Am abordat, alături de oameni care mi-au acordat încrederea lor, adicții, disfuncționalități individuale și/sau de/în cuplu. Sunt psihoterapeut sistemic de familie si cuplu. Acum lucrez cu aproximativ 400 de oameni, din poziția de formator.

Domenii de competență:

  • Psihoterapie individuală
  • Psihoterapie de familie și de cuplu
  • Dezvoltare personală

Abordez deschis, dedicat și metodic anxietatea, atacurile de panică, blocaje în relații sau în afara lor, adicții, „probleme de comunicare”, neîncredere în sine, traume (vechi sau noi) și efecte ale acestora. Nu trebuie să cauți tu o „categorie”, nu te încadrezi nicăieri. Am să-ți explic de ce spun asta atunci când ne vom cunoaște personal.

Studii

Universitatea "Petre Andrei" Facultatea de Psihologie - Iasi (2007-2010)

Specializarea e la ICSCC- GAMMA INSTITUTE - Psihoterapie sistemica de familie si cuplu (2013-2016)

Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea. TARIFE PSIHOLOGI

Pentru detalii privind serviciile, completati formularul din sectiunea CONTACT sau PROGRAMEAZA-TE ONLINE.

Ce spun clientii

Adauga testimonial