Raluca Zlatanov

Cod Colegiul Psihologilor 15944

Dincolo de nume și de poză, aș dori să-ți poți contura și tu, o imagine a mea. Am ales Psihologia pentru că mi s-a părut că va fi o provocare toată viață, un drum pe care va trebui mereu să învăț, să cunosc, să fac lucruri noi. Am stiut si am simtit inca din facultate ca vreau sa fac terapie….si am inceput in 2005 activitatea ca terapeut.

 “Nu știu alții cum sunt, dar eu” am învățat cel mai bine APLICAND cunoștințele învățate. De aceea după facultate am simțit nevoia completării lor și am parcurs mai multe formări, pendulând între Cluj și București, între scaunul clientului și al terapeutului, invatand.

Studii

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Socio Umane, secția Psihologie, (2001);

Formare in: Terapie si Hipnoza Ericksoniana (membru ARHTE), Analiză Tranzacțională (supervizarea lui John Parr, Anglia), Terapie Cognitiv- Comportamentală.

Am făcut apoi un pas alaturi, pe scenă, acolo unde nu e loc de mască, se vede daca ai încredere în tine, cum te simți cu tine și în corpul tău, dacă te placi, dacă ai îndoieli. Teatrul a fost un pas uriaș în dezvoltarea mea personală, ca și când aș fi pășit în afara cărții. Licențiată în Artele Spectacolului, secția Actorie, Universitatea Spiru Haret, actriță (2013)

Trainer of trainers;

Working with the Borderline and Narcissistic Personality (Asociatia Romana de Analiza)

Evaluare si interventie in relatiile de cuplu si familie (Institutul Roman de Psihologie)

Couple Therapy (Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala)

Evaluare si interventia terapeutica a copilului in contextul familial (Soc. de Psihoterapie Experentiala Romana)

Competente:

  • Psihoterapie individuala( copil, adolescent, adult)
  • Psihoterapie de cuplu
  • Psihoterapie de familie
  • Dezvoltare personala prin teatru (grup)

Daca ai ajuns pe aceasta pagina esti una dintre persoanele curajoase care au indraznit sa deschida o usa. Poate esti norocos/norocoasa si ai alaturi familie si prieteni care te sprijina; poate pana sa citesti aceste randuri ai incercat sa te vezi prin oglinda lor…dar nu e oglinda ta! Ai obosit intrebandu-te daca acesta este drumul?

Pentru mine terapia este atunci cand un om care a deschis usa avand alaturi niste “amici” ca- Ingrijorarea, Furia, Vinovatia, Tristetea etc. o inchide impreuna cu Linistea si Zambetul. Psihoterapia este un proces de constientizare. O sa fii mirat sa afli ca baza valorilor tale, cum privesti viata, cum e bine sa actionezi, ce valori ai, increderea ta in oameni etc…le-a luat “in locul tau” copilul care ai fost tu pana la varsta de 7 ani. Cu cât suntem mai putin constienti de motivele, sentimentele, gândurile, actiunile noastre, cu atât ele ne vor controla mai mult si vom ramâne blocati în vechile pattern-uri care nu mai functioneaza. Nu ne angajam în comportamente distructive în mod deliberat. Ce le sustine? Care este beneficiul de a le repeta? Nu tot timpul vom gasi solutia in plan constient si atunci ne amintim de iceberg….inconstientul care poate ascunde de multe ori cauza acestor comportamente. Putem incerca impreuna sa ne facem mai buna viata si sa aducem mai mult zambet in ea.

 

Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea. TARIFE PSIHOLOGI

Pentru detalii privind serviciile sau pentru  programare, completati formularul din sectiunea CONTACT.

Ce spun clientii

Multumesc, Raluca!

Eram in cel mai de jos punct al vietii mele de pana acum (si nici nu stiam asta) cand am intalnit-o pe Raluca Zlatanov. Probabil nimeni nu mi s-ar fi potrivit mai bine in acest rol, ne-am inteles de minune de la prima sedinta si a muncit din greu sa ma ajute sa imi regasesc incredere in mine si echilibrul in viata. M-a ajutat mult sa imi dau seama care sunt problemele mele curente si care sunt doar cicatrici ale unor probleme din trecut, care nu ar trebui sa mai aiba putere asupra mea acum, dar mi-a si schimbat felul in care ma percep pe mine si pe cei din jur. Raluca m-a luat de pe fundul oceanului, m-a urcat pe un munte si mi-a spus "Uite, de aici de sus parca nu e chiar asa de rau, nu?". O recomand cu incredere deoarece este deosebit de empatica, dedicata si inteligenta, iar sedintele de terapie cu ea sunt ca o discutie intre prieteni :)

Adaugat de: Ana

testimonial

Ma regaseam mereu in acelasi tip de situatii conflictuale care imi consumau energia si aveau de fiecare data un final rau pentru mine: agresiv, dezamagitor, pierderi personale, profesionale. Si nu intelegeam de ce eu nu am “noroc”, ce am facut rau, de ce de fiecare data traiesc acelasi final. Cand am inceput terapia am inteles ca nu era vorba de noroc, ca eu faceam ca lucrurile sa se intample in modul acela, ca aveam inca de rezolvat situatii din trecut in care speram sa fiu biruitor in prezent…si nu eram. Am inceput sa vad ca desi ma credeam liber si nu tineam cont de parerea celorlalti, eram prins in tiparele mele, ca intr-un cerc. Cand am inteles cauza si am fost constient cu adevarat de actiunile care deteminau de fiecare data efecte asemanatoase, am putut sa fac schimbarea. Ii multumesc Ralucai ca nu am fost singur pe acest parcurs.

Adaugat de: Carmen

testimonial

Fiecare dintre noi porneste într-o terapie cu diferite așteptări, speranțe și idei preconcepute despre cum ar trebui sau si-ar dori sa fie acea terapie. Cand am inceput terapia cu Raluca am cunoscut inainte de toate un om, ceea ce pentru mine a fost cu mult mai important decât scortosul cadru terapeutic la care mă raportam ca urmare a formării mele. Apoi am identificat un partener care a muncit cot la cot cu mine pentru a ma face sa imi identific si sa imi folosesc capacitățile mele, independent de oamenii din viața mea. Terapia cu Raluca a fost o aventură spre sinele meu interior, unde dincolo de înțelegere am regăsit forța interioară pe care fiecare dintre noi o cautam pentru a ne putea dobori demonii cu care ne luptăm. În viața exista cateva persoane care ne marchează existența, Raluca este pentru mine unul dintre acei oameni. Am recomandat-o si o recomand cu mare încredere oricărei persoane care își dorește cu adevărat sa isi depășească problemele din viața sau sa se autodepaseasca si sa devină cea mai bună variantă a sa. Multumesc Raluca pentru ca m-ai învățat să fiu pescarul din viața mea!

Adaugat de: Lorena

testimonial

Prin acest testimonial ii multumesc Ralucai pentru tot ajutorul si suportul acordat, oferite la orice ora. Am mai reflectat la cum am fost inainte sa vorbesc cu ea, in timp ce vorbeam si dupa. Este o schimbare majora pentru mine si se simte, sunt sigur ca duce din ce in ce mai inspre bine. Nu m-a menajat si nu m-a lasat sa renunt, mereu plecam motivat de la ea, iar acum acea motivatie a ramas cu mine in multe aspecte ale vietii mele de zi cu zi. Multumesc Raluca pentru ca existi!

Adaugat de: Florin

testimonialface

Până când omul nu este bolnav rău, căzut la pat sau în pragul morții, nu se clintește către doctor. Așa sunt unii și tot așa se întâmplă și cu rănile sufletului. Iți poți da seama că ai nevoie de ajutor sau nu, și chiar dacă-ți dai seama este posibil să nu vrei să vezi clar în adâncul tău de teama suferinței. Desigur, a fost și cazul meu… Am cunoscut-o pe Raluca înainte de a-mi deveni terapeut și mi-a plăcut de la început optimismul ei și siguranța pe care o emana. Am început ședințele de terapie cu ea într-un moment de cumpănă din viața mea. Am știut dintotdeauna că am în suflet multe răni deschise care refuzau să se vindece și care mă blocau în multe situații, în special în relaționarea cu alți oameni. După doar câteva ședințe am reușit să trec peste atacuri de panică, peste neîncrederea continuă în persoana iubită și am reușit să săpăm împreună la rădăcina unor probleme. Raluca m-a făcut să-mi deschid sufletul rapid și mi-a dat încrederea necesară că mă poate ajuta din prima ședință. Deși mai am cale lungă de bătut, știu că pot apela la un om și un terapeut extraordinar și că și ea, ca și mine, are același obiectiv. Sunt un om mult mai echilibrat acum și reușesc să mă bucur de viață mult mai mult, și asta datorită profesionalismului și răbdării de care a dat dovadă. O recomand cu încredere!

Adaugat de: Elena

Adauga testimonial