Raluca Zlatanov

Cod personal (COPSI) : 15944

Dincolo de nume și de poză, aș dori să-ți poți contura și tu, o imagine a mea. Am ales Psihologia pentru că mi s-a părut că va fi o provocare toată viață, un drum pe care va trebui mereu să învăț, să cunosc, să fac lucruri noi. Am stiut si am simtit inca din facultate ca vreau sa fac terapie….si am inceput in 2005 activitatea ca terapeut.

 “Nu știu alții cum sunt, dar eu” am învățat cel mai bine APLICAND cunoștințele învățate. De aceea după facultate am simțit nevoia completării lor și am parcurs mai multe formări, pendulând între Cluj și București, între scaunul clientului și al terapeutului, invatand.

Competente:

  • Psihoterapie individuala( copil, adolescent, adult)
  • Psihoterapie de cuplu
  • Psihoterapie de familie
  • Dezvoltare personala prin teatru (grup)

Daca ai ajuns pe aceasta pagina esti una dintre persoanele curajoase care au indraznit sa deschida o usa. Poate esti norocos/norocoasa si ai alaturi familie si prieteni care te sprijina; poate pana sa citesti aceste randuri ai incercat sa te vezi prin oglinda lor…dar nu e oglinda ta! Ai obosit intrebandu-te daca acesta este drumul?

Pentru mine terapia este atunci cand un om care a deschis usa avand alaturi niste “amici” ca- Ingrijorarea, Furia, Vinovatia, Tristetea etc. o inchide impreuna cu Linistea si Zambetul. Psihoterapia este un proces de constientizare. O sa fii mirat sa afli ca baza valorilor tale, cum privesti viata, cum e bine sa actionezi, ce valori ai, increderea ta in oameni etc…le-a luat “in locul tau” copilul care ai fost tu pana la varsta de 7 ani. Cu cât suntem mai putin constienti de motivele, sentimentele, gândurile, actiunile noastre, cu atât ele ne vor controla mai mult si vom ramâne blocati în vechile pattern-uri care nu mai functioneaza. Nu ne angajam în comportamente distructive în mod deliberat. Ce le sustine? Care este beneficiul de a le repeta? Nu tot timpul vom gasi solutia in plan constient si atunci ne amintim de iceberg….inconstientul care poate ascunde de multe ori cauza acestor comportamente. Putem incerca impreuna sa ne facem mai buna viata si sa aducem mai mult zambet in ea.

Studii :

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Socio Umane, secția Psihologie, (2001);

Formare in: Terapie si Hipnoza Ericksoniana (membru ARHTE), Analiză Tranzacțională (supervizarea lui John Parr, Anglia), Terapie Cognitiv- Comportamentală.

Am făcut apoi un pas alaturi, pe scenă, acolo unde nu e loc de mască, se vede daca ai încredere în tine, cum te simți cu tine și în corpul tău, dacă te placi, dacă ai îndoieli. Teatrul a fost un pas uriaș în dezvoltarea mea personală, ca și când aș fi pășit în afara cărții. Licențiată în Artele Spectacolului, secția Actorie, Universitatea Spiru Haret, actriță (2013)

Trainer of trainers;

Working with the Borderline and Narcissistic Personality (Asociatia Romana de Analiza)

Evaluare si interventie in relatiile de cuplu si familie (Institutul Roman de Psihologie)

Couple Therapy (Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala)

Evaluare si interventia terapeutica a copilului in contextul familial (Soc. de Psihoterapie Experentiala Romana)

Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea. TARIFE PSIHOLOGI

Pentru detalii privind serviciile sau pentru  programare, completati formularul din sectiunea CONTACT.

Ce spun clientii

Unica

Am apelat la Raluca intr-un moment cand simteam ca nu mai puteam duce greutatile si provocarile vietii. Nu am solicitat nici o recomandare, desi cunosc multe persoane din domeniu. Cautand prin nelimitatele optiuni date de un motor de cautare pe internet... am dat de ea. Am ales sa merg pe intuitie, sperand ca Universul sa-mi trimita ce-mi trebuie. Si chiar asa a fost! Raluca a fost exact ce-mi trebuia! Un bun profesionist care m-a ajutat sa trec peste momente foarte dificile din viata mea si un om minunat care m-a facut sa spulber “greutatile” vietii. Multumesc Raluca !

Adaugat de: Iana

testimonial Raluca

O cunosc pe Raluca încă de când eram în clasa a 10-a. Atunci m-a ajutat să îmi dau seama ce vreau să fac cu viața mea, pe partea de orientare în carieră. Anul trecut am apelat din nou la ajutorul ei, întrucât mutarea la București cu facultatea și relațiile pe care le aveam cu diferite persoane dragi mie au început să mă copleșească. Ședințele cu Raluca m-au ajutat extrem de mult să mă cunosc mai bine pe mine însămi și mi-au îmbunătățit considerabil calitatea vieții și a relației. În plus, atunci când am început terapia aveam probleme cu tendinita Când i-am spus Ralucăi despre acestea, a venit cu ideea de a lucra împreună un exercițiu, mental, care să mă ajute să îmi rezolv această problemă. Pot spune că de atunci nu am mai avut nicio durere la tendon. Multumesc.

Adaugat de: Andreea

De vorba cu Raluca Zlatanov...

Ceea ce a pornit în mintea mea ca o problema s-a dovedit a fi începutul unui parcurs înfloritor pentru dezvoltarea personala. Înainte sa încep ședințele de terapie cu Raluca Zlatanov eram de părere ca am o problema reala cu felul în care se desfasurau întâmplările din viata mea și ca totul gravita în jurul acelei probleme. Ceea ce aveam sa aflu mai târziu despre mine, m-a făcut sa rup bariera mentala pe care mi-o impuneam, lucru care nu-mi dădea voie sa fiu eu însumi, care ma limita și care nu-mi dădea voie sa vad potențialul pe care îl am. Am dobândit încredere în mine, mi-am recâștigat echilibrul profesional și învăț în continuare sa-mi trăiesc viata fără vreo perdea trasa. Mulțumesc, Raluca!

Adaugat de: Paul

Testimonial

Am ales sa merg sa vorbesc cu Raluca fara recomandare sau sa o cunosc și nu am vreun regret. Am descoperit în ea un ascultător bun, fara judecata care a empatizat cu emoțiile mele, și bune și rele, și mai presus de toate a fost răbdătoare cu mine și m-a ghidat să găsesc soluții la problemele mele. Este o fire energica ce îți oferă timp de reflexie interioara pe îndelete ,fara sa te simți presat de timp, dar nu te lasă să stai împotmolit în înfundăturile minții. O recomand cu căldură oricui, chiar și celor ce se preocupa de dezvoltarea lor spirituală, pentru că vor gasi in Raluca un partener de discuție deschis spre aceasta zonă.

Adaugat de: Gabriel

Multumesc, Raluca!

Eram in cel mai de jos punct al vietii mele de pana acum (si nici nu stiam asta) cand am intalnit-o pe Raluca Zlatanov. Probabil nimeni nu mi s-ar fi potrivit mai bine in acest rol, ne-am inteles de minune de la prima sedinta si a muncit din greu sa ma ajute sa imi regasesc incredere in mine si echilibrul in viata. M-a ajutat mult sa imi dau seama care sunt problemele mele curente si care sunt doar cicatrici ale unor probleme din trecut, care nu ar trebui sa mai aiba putere asupra mea acum, dar mi-a si schimbat felul in care ma percep pe mine si pe cei din jur. Raluca m-a luat de pe fundul oceanului, m-a urcat pe un munte si mi-a spus "Uite, de aici de sus parca nu e chiar asa de rau, nu?". O recomand cu incredere deoarece este deosebit de empatica, dedicata si inteligenta, iar sedintele de terapie cu ea sunt ca o discutie intre prieteni :)

Adaugat de: Ana

Adauga testimonial