Roxana Florescu

Cod personal (COPSI): 23229

Daca treceti prin momente dificile in viata in care simtiti ca v-ati pierdut directia si puterea interioara, daca ceva din trecutul vostru se intoarce din nou si din nou si nu va lasa sa va bucurati de prezent, daca va simtiti blocati si nemultumiti in viata voatra si ati dori ceva mai mult, dar nu stiti ce sau nu stiti cum, va invit sa ma cunoasteti. Pregatirea profesionala m-a ajutat sa pot sa ascult fara a va judeca, sa fiu prezenta fara a da sfaturi si sa va ajut sa construiti mecanismele psihologice necesare pentru a va bucura de viata pe deplin. Va astept in cabinetul de psihoterapie sau in sedintele online!

Studii universitare si specializari:

Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, Psihologie, Stiintele Educatiei si Asistenta Sociala (1995-1999)

Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa - Formare de baza in psihoterapie integrativa  (2017-2019)

Asociatia pentru Promovarea Psihanalizei - Formare in psihanaliza la Insight-  (incepand cu 2019)

Din experienta personala si profesionala, am inteles de-a lungul timpului ca incercarile pe care ni le ofera viata nu sunt altceva decat minunate oportunitati de crestere si dezvoltare. Am inteles ca nu realitatea este cea care ne produce suferinta, ci asteptarile si planurile noastre rigide despre cum ar trebui sa arate realitatea. Am inteles ca oamenii sunt puternic atasati de ceea ce le este familiar si tind sa aleaga in permanenta cunoscutul, in detrimentul progresului.

Am inteles ca fiecare dintre noi avem o istorie de viata, atat personala, cat si transgenerationala si ca aceasta istorie ne face sa fim ceea ce suntem astazi. Am vazut amprenta puternica pe care experientele traumatice o au asupra noastra si importanta lucrului cu trauma, pentru vindecarea emotionala. Am trait realitatea faptului ca fiecare dintre noi are un copil interior, ce se cere a fi vazut, mangaiat, vindecat, iubit, continut. Am inteles ca relatiile sunt cele care ne ranesc, dar si cele care ne vindeca si ca iubirea sau lipsa ei sunt elementele centrale ale vietii noastre.  

Ca si psihoterapeut, te voi ajuta sa traversezi momentele dificile ale vietii, dobandind claritate despre ce si de ce ti se intampla, ridicand-te deasupra suferintei si dobandind perspectiva. Te voi ajuta sa faci diferenta intre realitate si perceptie si sa intelegi cum sa distingi ceea ce poate fi schimbat de ceea ce nu poate fi schimbat si in consecinta are nevoie sa fie acceptat. Te voi ajuta sa iti intelegi mecanismele de functionare, punctele tari si punctele slabe si sa te cunosti mai bine pe tine insuti/insati. Interventiile terapeutice din cabinet iti vor consolida increderea in sine si te vor ajuta sa iti accesezi resurse si puteri nebanuite.  

In cabinetul de terapie vom lucra impreuna pentru a-ti intelege si rescrie propria poveste de viata. Vom revizita, cu rabdare si blandete, traumele trecutului, pentru a scoate la lumina, a curata si a vindeca emotii vechi si grele de copil. Ne vom intalni cu copilul interior care va fi in sfarsit vazut si iubit chiar asa cum este el. Vom crea impreuna o relatie terapeutica in care te vei putea revela pe tine fix asa cum esti, vei putea plange, rade, iti vei putea intalni si lumina si umbra, vei putea creste si maturiza emotional. Si astfel vei reintra in viata cu curaj si incredere si vei incepe sa traiesti cea mai frumoasa varianta a vietii tale.  

Acum 15 ani am pornit pe acest drum al descoperirii, vindecarii si dezvoltarii de Sine. Am parcurs 4 procese terapeutice, formari in psihoterapie, conferinte, seminarii si workshopuri, am explorat cai spirituale orientale si shamanice. Sunt pasionata de psihologie, spiritualitate, yoga si tantra. Sunt fascinata de natura umana si gasirea de modalitati prin care putem deveni, in aceasta viata, cea mai buna versiune a noastra.

Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea. TARIFE PSIHOLOGI

Pentru detalii privind serviciile, completati formularul din sectiunea CONTACT sau PROGRAMEAZA-TE ONLINE.

Ce spun clientii

O experienta minunata pe care as repeta-o si as recomanda-o oricând cu căldură.

M-a ajutat sa imi ating obiectivele.

Adaugat de: Irina N.

Am lucrat de multe ori cu Roxana

Si am simtit ca a construit de fiecare data un cadru de siguranta, blandete, continere si rabdare pentru a putea sa ma deschid si sa ajung in contact cu emotiile mele. Este totodata important pentru ea sa fie la curent cu cele mai noi studii si teorii in domeniu, astfel ca imbina cu multa pasiune si daruire cognitia cu emotia, rationalul cu intuitia, reusind sa vorbeasca aceeasi limba cu omul din fata ei.

Adaugat de: Oana S.

Roxana este ca o oaza de liniste si relaxare!

Este persoana care iti ofera siguranta si incredere si care, cel putin pe mine, m-a facut sa-mi descopar si redescopar multe parti necunoscute sau pierdute. O recomand cu multa caldura tuturor!

Adaugat de: Camelia V.

Incercarea mea de a proba experienta contactului cu un psiholog a fost una surprinzator de reusita, in mare masura datoria profesionalismului Roxanei.

Refuzul de a vorbi cu un psiholog la inceput, s-a transformat intr-o curiozitate cu timpul. Dupa primele intalniri cu Roxana, discutiile au devenit treptat imperioase. Simteam ca plec cu niste amintiri sau temeri din trecut, disecate in detaliu si intelese mai bine, in primul rand de mine. Lectiile erau invatate si urmam sa le aplic in experientele viitoare. Am rezonat cu ea pentru ca a inteles foarte bine valorile pe care pun accent si m-a incurajat sa le aplic cu incredere. Ii sunt recunoscator si ii multumesc Roxanei pentru rabdarea de care a dat dovada si dorinta naturala de a ajuta.

Adaugat de: Ion R.

Adauga testimonial