Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Cum să gestionezi o schimbare de carieră

Dacă încerci să faci o schimbare de carieră, probabil că ai auzit expresii de genul “nu ai experiență în industrie”, “va trebui să o iei de la capăt”, “să accepți o reducere a salariului” sau orice alte comentarii inutile. 

Schimbarea de carieră nu este ușoară dar există modalități de a-ți structura CV-ul pentru a-ți prezenta experiența în cea mai bună lumină.

Există multe rapoarte care sugerează că recruterii petrec în medie șaizeci de secunde uitându-se la CV-uri. Doar șaizeci de secunde. Primul lucru la care se uită este numele și locația ta. Al doilea lucru pe care îl revizuiesc este istoricul tău profesional cu datele de începere și de încheiere. Și apoi se uită mai atent la istoricul de muncă pentru a confirma longevitatea în rolurile tale anterioare. Acest lucru contează pentru tine dacă schimbi cariera deoarece s-ar putea să nu poți demonstra în istoria ta profesională că ai experiența sau stabilitatea pe care ei o caută.

Următorul tău angajator este mai interesat de ceea ce ai făcut decât de ceea ce spui că poți face deoarece rezultatele sunt măsurabile, revizuibile și dovedite. 

Când încerci o tranziție în carieră este bine să elimini informațiile suplimentare din CV. Poți omite porțiuni din responsabilitățile de serviciu, de exemplu dacă ultimul tău loc de muncă a inclus atât responsabilități de vânzări cât și de finanțe dar acum aplici pentru un loc de muncă care este strict legat de finanțe vei dori să minimizezi aspectele de vânzări și să evidențiezi responsabilitățile financiare. 

Dacă ai fost manager de birou pentru o companie mica în care ai gestionat totul, de la comandarea consumabilelor până la gestionarea personalului, până la gestionarea unei extinderi de birouri și acum soliciți o funcție de manager de birou într-un birou mare unde singura ta funcție va fi să gestionezi personalul, din nou, vei dori să te focusezi pe anumite responsabilități relevante ale locului tău de muncă din prezent și anume gestionarea personalului. 

Unde devine dificil este de obicei dacă te aflii în mijlocul unei schimbări de carieră. 

Dacă ai avut o responsabilitate limitată într-un domeniu și aplici pentru un post cu un domeniu mai complex trebuie să te întorci la locurile de muncă din trecut și să găsești aspectele din experiența tale care pot fi adaptate. 

Compania vrea să vadă ce ai realizat anterior și cum îi ajută să rezolve problema pe care o au acum. 

De asemenea folosirea unui obiectiv e importantă în acest caz pentru că ajută cititorul sa se concentreze și să-l facă să înțeleagă de ce CV-ul tău este relevant pentru această poziție specială. Secțiunea de abilități va atinge, de asemenea, același obiectiv. 

Dar există și riscul de a fi considerat supracalificat sau insuficient calificat. 

Ce poți face în acest caz este să aduci experiență pe care ai putea să o ai în afara locului de muncă curent, să evidențiezi abilitățile din cadrul locului de muncă curent care sunt aplicabile carierei dorite și să demonstrezi că ai cunoștințe avansate despre acest nou domeniu. 

Fiecare secțiune a CV-ului tău va fi afectată. De la rezumatul abilităților, până la istoricul muncii, educația și munca voluntară, va fi necesar să găsești cuvinte cheie relevante și să furnizezi dovezi că ești soluția pentru nevoia lor de angajare. 

Sugestia aici este de a nu doar imita cerințele postului, ci de a demonstra unde în experiența ta anterioară ai rezolvat deja tipurile de probleme pe care le poate avea viitorul angajator. 

Cuvintele cheie sunt excelente, dar nu sunt eficiente dacă nu sunt însoțite de rezultate. Un angajator vrea să vadă că ai abilitatea și o poți aplica.

Acesta este motivul pentru care realizările și rezultatele măsurabile sunt atât de importante pentru cineva care își schimbă cariera.

Dacă ți se va schimba cariera începe să îți revizuiești CV-ul cu ochiul critic al viitorului tău angajator.

Dacă ești pregătit să îți descoperi potențialul ne poti contacta pentru a afla mai multe despre consultanță în carieră și traininguri pentru interviu, personalizate obiectivelor tale. 

 

https://www.psihologiecuantica.ro/echipa