Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Atelier de dezvoltare personala - Impactul emoţiilor și sentimentelor în relații

 


Atelier de dezvoltare personala - Impactul emoţiilor și sentimentelor în relații

Cu toate că nu putem vedea emoțiile, nu le putem auzi sau mirosi, le simtim, ele există și ne influențează în fiecare moment al vieții. De multe ori luăm decizii în funcție de "feelingul" pe care îl avem. Experimentăm viața prin minte, corp si emoții și fiecare dintre acestea ne ajută să percepem realitatea înconjurătoare și să ne definim universul interior.

De ce să participi?

În teoria psihologică cunoscută sub numele de analiză tranzactională, se vorbește de sentimente autentice și sentimente racket (sentimente care substituie sentimentele autentice; sunt sentimente care au fost permise și încurajate în copilărie în defavoarea altora). Aceste sentimente autentice sunt: bucuria, tristețea, furia și frica.

În situațiile în care este adecvată tristețea (de exemplu, despărțirea de o persoană dragă), noi simțim furie, spunem că furia este un sentiment racket si tristețea un sentiment autentic. Cu cât suntem mai conștienți de sentimentele pe care le trăim, cu atât avem puterea de a avea relații mai bogate, profunde și autentice, pentru că noi ne cunoaștem mai bine și facem loc in spațiul nostru interior celorlalți, devenind mai empatci.

Alegem sa intram intr-o relatie, sa ramanem sau iesim dintr-o relatie in functie de cum ne simtim cu acea persoana. Daca suntem ascultati, daca ne simtim importanti, valorizati si iubiti atunci ne este bine si continuam relatia. Daca, dimpotriva, suntem criticati, judecati, nu primim atentia si dragostea de care avem nevoie, incheiem relatia si cautam alta care sa ne implineasca. Insa, nu intotdeauna se intampla asa. Chiar daca nu ne simtim bine si ne dam seama ca ne dorim altceva, ne este greu sa iesim din acea relatie.
Cand ne dam voie sa intram in contact cu sentimentele autentice, ceva in noi se schimba si putem contribui constient la imbunatatirea relatiilor pe care le avem sau putem aduce in viata noastra relatile pe care ni le dorim.
Emotiile sunt canalul de comunicare prin care transmitem ce avem nevoie si care sunt asteptarile noastre de la ceilalti. Intelegerea semnificatiei emotiilor ne ajuta sa cream si sa mentinem relatii sanatoase si fericite.


Ce câştigi dacă participi la acest atelier:

        1)   vei ințelege diferența dintre sentimente autentice și sentimente racket (substitut)
  2)      vei fi capabil să identifici, în viața personală și profesională, sentimentele pe care le trăiești
  3)      vei începe să-ți dezvolți capacitatea de a alege ce să simți
  4)      vei dobândi o cunoaștere mai profundă asupra propriei persoane
  5)    vei pleca cu resursele necesare pentru a avea relații mai bune cu cei apropiați

Modalitatea de lucru se bazează, predominant, pe exercitii şi va include şi concepte teoretice care să susţină procesul individual şi de grup.

Cui se adresează atelierul: studenţilor la Psihologie, Sociologie, Asistenţa Socială, celor care vor să capete mai multă înţelegere asupra propriei lor vieţi, tuturor celor interesati de dezvoltare personală, indiferent de vârstă şi domenii de activitate.

Se acordă diplomă de participare. Studenţii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 4 ore de dezvoltare personală (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Va avea loc sambata, 19 martie, intre orele 10.30 -14.30, la sediul centrului din Bucuresti, zona Tineretului, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2, 
Investitia ta este de 70 lei.
Numarul de locuri este limitat la 16.
2 locuri sunt gratuite pentru studenţi. 
Rezervarea locului se face prin plata sumei in avans.

Facilitator:

Roxana Drăghici, psihoterapeut în analiză tranzacţională - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membră a Colegiulului Psihologilor din România, membră a Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională, membră a Asociaţiei Europeane de Analiză Tranzacţională.

Detaliile cu privire la modul de inscriere si plata le veti primi pe mail, dupa completarea formularului de mai jos.

 

Articol scris de Roxana Draghici

Participa la eveniment