Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Ateliere de dezvoltare personala - Scenariul de viata - injunctiuni (mesaje parentale) si jocuri psihologice


Doua ateliere cu tema scenariul de viata -

1. Injunctiuni (mesaje parentale) - 17 septembrie

2. Jocuri psihologice  -24 septembrie

 

De ce sa participi?

Scenariul de viata este un plan de viata bazat pe decizii luate in copilarie, pana la 8 ani, sub influenta relatiei cu parintii, mesajelor parentale, a evenimentelor de viata si a mediului in care am crescut Aceste plan de viata este construit sub forma scenariului unei piese de teatru, cu o parte de inceput, una de mijloc si una de incheiere.

Cand copilul este mic, el scrie povestea vietii lui, despre cum este viata, cum este el, cum sunt oamenii, cine este el in lume, care este rolulul lui in familie, ce se intampla in viata de adult si despre cum si cand va muri. Fiecare „scena”este planificata pentru a conduce spre cea finala. Scena finala este rezultatul scenariului. Si, de-a lungul vietii de adult, alegem, inconstient, situatii de viata, persoane, luam decizii care ne vor duce mai aproape de rezultatul scenariului nostru de viata.

In aceste doua ateliere vom explora mesajele parentale de tip „injunctiuni” (in atelierul din 17 septembrie) si conceptul de „jocuri psihologice” (in atelierul din 24 septembrie).

Injunctiunile sunt mesaje care incep cu „nu” (de ex: nu fi important, nu gandi, nu creste, nu exista, nu fi  tu, etc) si care se transmit in cea mai mare parte inconstient de catre parinti copiilor. Aceste mesaje se vor manifesta in viata de adult sub forma gandurilor pe care le avem, fricilor, blocajelor si comportamentelor. Antidotul injunctiunilor sunt permisiunile. Prin acestea si prin relatiile cu ceilalti putem schimba gandurile negative despre noi.

Un joc psihologic este un set de interactiuni la sfarsitul caruia cei care participa la joc traiesc un sentiment neplacut si isi reconfirma credintele scenariale. Prin jocuri psihologice ne justificam propriul scenariu.

Ce castigi daca participi la aceste ateliere:

1. vei intelege care sunt mesajele predominante de tip “injuctiune” pe care le manifesti in viata de zi cu zi

2. vei afla ce tipuri de jocuri psihologice caracterizeaza scenariul tau

3. constientizezi ce te blocheaza in a avea succes in ce-ti propui (personal sau profesional)

4. Identifici noi metode de deblocare si depasire a limitelor scenariale

Modalitatea de lucru se bazeaza, predominant, pe exercitii si va include si concepte teoretice care sa sustina procesul individual şi de grup.

Cui se adresează atelierele: celor care isi asuma responsabilitatea pentru propria lor fericire si vor sa-si depaseasca limitele, tuturor celor interesati de dezvoltare personala, indiferent de varsta si domenii de activitate.

Se acorda diploma de participare. Studentii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 8 ore de dezvoltare personala (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Vor avea loc sambata, 17 si 24 septembrie, orele 10.30 -14.30, la sediul Centrului Psihologie Cuantica din Bucuresti, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2 (metrou Timpuri Noi).

Investitia ta este de 100 lei/pers/atelier, in total 200 lei pentru ambele ateliere.

Numarul de locuri este limitat. 

Facilitator

Roxana Draghici, psihoterapeut in analiza tranzactionala - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membra a Colegiulului Psihologilor din Romania, membra a Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala, membra a Asociatiei Europeane de Analiza Tranzactionala.

Rezervarea unui loc se face prin completarea formularului de mai jos, iar plata se face la finalul fiecarui atelier.

Participa la eveniment