Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Descopera-ti programele mentale care iti ghideaza viata!



program mental.jpgCei mai multi oameni  isi traiesc viata dupa niste tipare inconstiente care isi au radacinile in copilarie.

Tiparele mentale despre care vom discuta in cadrul atelierului au la baza credinta ca noi suntem ok asa cum suntem, suntem valorosi, iubiti sau acceptati doar daca:

  • facem lucrurile cat mai bine sau perfect(Fii perfect!),
  • nu aratam celorlalti ce simtim/nu ne dam voie sa fim vulnerabili (Fii puternic!),
  • incercam din greu sa facem bani, sa avem succes, sa avem o familie/ relatie (Incerca din greu!),
  • suntem agitati si facem totul repede (Grabeste-te!,),
  • ii facem pe ceilalti sa se simta bine/ceilalti sunt pe primul loc (Fa pe plac!).

Aceste tipare functioneaza ca niste programe care se activeaza in momente stresante pentru noi  sau momente semnificative din viata noastra. Ori de cate ori se activeaza unul din cele 5 programe, o credinta veche si inconstienta ne ghideaza comportamentul.

Cele 5 programe se numesc in analiza tranzactionala „drivere” si sunt mesaje pe care le primim de la parinti in primi ani de viata. Aceste mesaje fac parte din scenariul de viata.

 In analiza tranzactionala, prin scenariu de viata se intelege planul de viata pe care copilul il construieste inconstient sub influenta parintilor sau a celor care l-au crescut, a mediului in care a trait si a experientelor de viata prin care a trecut, incepand cu mediul intrauterin pana la varsta de 8 ani.  Este format din "deciziile" (credinte despre el insusi, oameni, viata) pe care copilul le ia inconstient despre cum va fi viata lui de adult: una implinita, una plina de esecuri, va avea propria lui familie sau va trai mai mult singur, va putea sa-si exprime emotiile fata de ceilalti sau nu, va trai simtind iubire sau frica, va trai intr-o lume in care se va simti in siguranta sau intr-o lume urata si amenintatoare, etc.

Cine suntem noi ca adulti si ce fel de viata avem isi are radacinile in copilarie. Revizuind scenariul nostru de viata, putem redecide si transforma deciziile pe care le-am luat atunci in convingeri si tipare pozitive, putem atrage in viata noastra oamenii pe care ni-i dorim, serviciul si seful potriviti, ne putem indeplini visurile.

Cum ne descoperim propriul scenariu de viata

Putem intelege din ce este format scenariul nostru de viata prin explorarea: mesajelor parentale (drivere si injonctiuni), ajocurilor psihologice pe care le experimentam frecvent, a sentimentelor substitut (se mai numesc „racket”), a pozitiei de viata (Eu sunt ok, Eu nu sunt ok, Tu esti ok, Tu nu esti ok) a povestii/basmului preferat din copilarie, originii alegerii numelui de botez, a evenimentelor care ni s-au intamplat in copilarie, a relatiei cu parintii, a proceselor/tiparelor de scenariu (pana, dupa, niciodata, intotdeauna, aproape, cu final deschis).

Modul in care ne traim scenariul de viata este dat de cele 6 tipare de scenariu:

Pana (“pana cand nu voi avea o cariera, nu voi putea intemeia o familie”)

Dupa (“astazi ma simt bine, dar cu siguranta va trebui sa platesc pentru asta”)

Niciodata (“niciodata nu pot sa pastrez o relatie”)

Intotdeauna (“intotdeauna mi se intampla asta - partenerul ma insala, sefii sunt misogini, nu sunt apreciat”)

Aproape (“am obtinut ce mi-am dorit, insa nu ma bucur prea mult de rezultat si caut alt obiectiv. Il ating si pe acesta si, in scurt timp, caut un alt obiectiv de atins, etc”)

Cu final deschis (“am ajuns unde mi-am dort atat de mult, insa acum nu stiu ce sa fac cu mine”)

 Ce castigi daca participi la acest atelier:

  1. vei intelege care sunt mesajele predominante de tip “driver” pe care le manifesti in viata de adult
  2. vei afla ce tip de proces de scenariu ai
  3. vei constientiza ce te blocheaza in a avea succes in ce-ti propui (personal sau profesional)

Modalitatea de lucru se bazeaza, predominant, pe exercitii si va include si concepte teoretice care sa sustina procesul individual şi de grup.

Cui se adresează atelierul: celor care vor sa-si depaseasca limitele, prin acumularea unor noi informatii, ce le vor da  mai multa intelegere asupra propriei lor vieti, tuturor celor interesati de dezvoltare personala, indiferent de varsta si domenii de activitate.

Se acorda diploma de participare pentru studentii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 4 ore de dezvoltare personala (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Va avea loc sambata, 08 octombrie, orele 10.30 -14.30, la sediul Centrului Psihologie Cuantica din Bucuresti, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2 (metrou Timpuri Noi).

Investitia ta este de 100 lei/pers/atelier.

Numarul de locuri este limitat.

 
Facilitator:psiholog Roxana Draghici.jpg
Roxana Draghici, psihoterapeut in analiza tranzactionala - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membra a Colegiulului Psihologilor din Romania, membra a Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala, membra a Asociatiei Europeane de Analiza Tranzactionala.

 

Detaliile cu privire la modul de inscriere si plata le veti primi pe mail, dupa completarea formularului de mai jos.

Participa la eveniment