Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Mindfulness pentru echilibrul tau

Ce înseamnă mindfulness?

Mulţi dintre noi căutăm o transformare personală şi echilibru. Unul dintre răspunsurile eficiente la aceste căutări este tehnica de meditaţie mindfulness. Indiferent că este vorba despre stres, insomnie, depresie sau anxietate, practica mindfulness are un aport evident în reechilibrare şi în creşterea armoniei.

mindfulness, meditatie

Mindfulness este o stare de atenţie activă, focusată pe trăirea prezentului.

Există cercetări recente în neuroştiinţe care arată că atunci când îţi antrenezi creierul să trăiască în prezent şi să fie focusat pe experienţa actuală, în acelaşi timp, se remodelează şi structura fizică a creierului. Mindfulness întăreşte conexiunile neuronale: prin instruirea creierului nostru de a practica mindfulness, putem construi noi căi şi reţele neuronale în creier, crescând concentrarea, flexibilitatea şi conştientizarea prezentului. Bunăstarea este o abilitate ce poate fi învăţată, care poate să contribuie la echilibrul interior, manifestat în viaţa de zi cu zi.

Care sunt beneficiile tale?

Mindfulness este un antrenament al mintii prin care creşti satisfacţia vieţii şi îţi recâştigi echilibrul, diminuând anxietatea, nemulţumirile, insatisfacţia, plictiseala şi recâştigi o stare de bine atât pe termen scurt cât şi pe pe termen lung.

Reducerea scenariilor mentale şi gândurilor catastrofale se poate realiza prin concentrarea în prezent şi prin tehnicile specifice de meditaţie care oferă control asupra propiei minţii.

De asemenea, reducerea stresului şi a reactivităţii emoţionale sunt cunoscute ca beneficii ale mindfulness-ului. Astfel, starea de calm şi de relaxare poate să apară, favorizând flexibilitatea cognitivă care este asociată cu răspunsuri adaptative în situaţii negative sau stresante.

Mindfulness sporeşte insight-urile, moralitatea, intuiţia şi modelează reacţiile emoţionale, toate aceste funcţii fiind asociate cu zona centrală a lobului prefrontal al creierului.

 Cum se desfăşoară?

Programul este compus din 8 şedinţe (săptămânale) ce includ atât componenta practică cât şi pe cea teoretică, astfel ca tu să te poţi obişnui cu tehnici uşoare de mindfulness pe care să le foloseşti de-a lungul vieţii. Prin intermediul acestui program te încurajez să accesezi un nou stil de viaţă, mai echilibrat, mai împlinit. Sper că eşti pregătit pentru schimbare.

Ședințele se vor desfășura individual și oricine este interesat de a practica meditația de tip midnfulness poate opta pentru acest program.

Tarif: 100 lei/ 50 min. 

 

Despre facilitator

psihoterapeutÎmi place să văd lumea dincolo de aparenţele ei. Pasiunea de a vedea dincolo de imaginea pe care ochii şi mintea o pot oferi a început încă din copilărie. După terminarea liceului am absolvit A.S.E. şi ceva mai târziu Psihologia. În anul doi de psihologie am luat contact din plin cu literatura din sfera dezvoltării personale şi spirituale şi am simţit că acesta este drumul meu.

În următorii ani am început să susţin evenimente de genul seminariilor, workshop-urilor şi conferinţelor, iar anul 2014 a fost cel în care am fost inspirat să scriu prima mea carte pe care am numit-o “Bine ai venit!”. Aceasta este asemenatoare unei colecţii de insight-uri şi este scrisă în urma accesării unor stări profunde de linişte interioară.

În tot acest timp am continuat să lucrez cu mine însumi şi continui să o fac şi acum. Am ajuns la înţelegerea că este util şi frumos să trăim şi să învăţăm să trăim, simultan, mai ales având în vedere viteza cu care se schimbă ritmul vieţii în prezent. Simt bucurie şi împlinire să împărtăşesc cu ceilalţi oameni ceea ce am dobândit şi cred că cel mai mare câştig al unui om este să se cunoască pe el însuşi.

Alexandru Preda,

consilier pentru dezvoltare personală, autor al cărţii ‘Bine ai venit!’