Unde ne gasesti
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Fa o programare
Online (+4) 0773 711 746
Programari Telefon
10:00 - 18:00

Program de dezoltare personala - 3 ateliere cu tema scenariul de viata


Atelier 1

7 mai 2016, Sistemul scenariului de viata

Atelier 2

14  mai 2016, Scenariul de viata - drivere (mesaje parentale) si tipare de scenariu

Atelier 3

21 mai 2016, Scenariul de viata -  injunctiuni (mesaje parentale) si jocuri psihologiceAtelier1

Scenariul de viata - sistemul scenariului de viata


Cu totii avem o poveste de viaţta despre cine suntem noi, cine nu suntem, ce putem si ce nu, rolul nostru in viata, ce ne motiveaza sa traim, cum sa ne crestem copiii, ce este important pentru noi, ce fel de prieteni avem, ce fel relatii ne plac, ce oameni ne atrag.

In analiza tranzactionala, prin scenariu de viata se intelege planul de viata pe care copilul il construieste inconstient sub influenta parintilor sau a celor care l-au crescut, a mediului in care a trait si a  experientelor de viata prin care a trecut, incepand cu mediul intrauterin pana la varsta de 8 ani. Este  format din deciziile" (convingeri despre el însusi, oameni, viata) pe care copilul le ia inconstient despre cum va fi viata lui de adult: una implinita, una plina de esecuri, va avea propria lui familie sau va trai mai mult singur, va putea sa-si exprime emotiile fata de ceilalti sau nu, va trai simtind iubire sau frica, va trai intr-o lume in care se va simti in siguranta sau intr-o lume urata si amenintatoare, etc.

Cine suntem noi ca adulti si ce fel de viata avem isi are radacinile in copilarie. Revizuind scenariul nostru de viata, putem redecide si transforma deciziile pe care le-am luat atunci in convingeri si tipare pozitive, putem atrage in viata noastra oamenii pe care ni-i dorim, serviciul si seful potriviti, ne putem indeplini visurile.

Cum ne descoperim propriul scenariu de viata

Putem intelege din ce este format scenariul nostru de viata prin explorarea: mesajelor parentale (drivere si injunctii), a jocurilor psihologice pe care le experimentam frecvent, a sentimentelor substitut (se mai numesc „racket”), a pozitiei de viata (Eu sunt ok, Eu nu sunt ok, Tu esti ok, Tu nu esti ok) a povestii/basmului preferat din copilarie, originii alegerii numelui de botez, a evenimentelor care ni s-au intamplat in copilarie, a relatiei cu parintii, a proceselor/tiparelor de scenariu (pana, dupa, niciodata, intotdeauna, aproape, cu final deschis).

In cadrul acestui atelier vom invata care este sistemul scenariulului de viata, din ce este format si vom explora credintele scenariale.

 Ce castigi daca participi la acest atelier

1. vei intelege ce inseamna scenariul de viata

2. vei intelege care este sistemul scenariul tau de viata

3. vei avea ocazia sa explorezi o parte din credintele scenariale


Modalitatea de lucru se bazeaza, predominant, pe exercitii si va include si concepte teoretice care sa sustina procesul individual şi de grup.

Cui se adresează atelierul: studentilor la Psihologie, Sociologie, Asistenta Sociala, celor care vor sa capete mai multa intelegere asupra propriei lor vieti, tuturor celor interesati de dezvoltare personala, indiferent de varsta si domenii de activitate.

Se acorda diploma de participare. Studentii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 4 ore de dezvoltare personala (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Va avea loc sambata, 7 mai, orele 10.30 -14.30, la sediul Centrului Psihologie Cuantica din Bucuresti, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2 (metrou Timpuri Noi).


Investitia ta este de 100 lei/pers/atelier. Costul intregului program, format din cele 3 ateliere este de 300 lei.

Numarul de locuri este limitat.

Rezervarea locului se face prin plata sumei in avans.

Urmatoarele  2 ateliere sunt programate astfel:

14 mai 2016, Drivere (mesaje parentale) si tipare de scenariu

21 mai 2016, Injunctiuni (mesaje parentale) si jocuri psihologice

Inscrierea se poate face fie la toate 3, fie la alegere, la unul sau doua dintre ele.

Facilitator
Roxana Draghici, psihoterapeut in analiza tranzactionala - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membra a Colegiulului Psihologilor din Romania, membra a Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala, membra a Asociatiei Europeane de Analiza Tranzactionala.
Detaliile cu privire la modul de inscriere si plata le veti primi pe mail, dupa completarea formularului de mai jos.

Participa la eveniment