Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Workshop - Scenariul de viata

workshop.jpg

Scenariul de viata - sistemul scenariului  

Cu totii avem o poveste de viata despre cine suntem noi, cine nu suntem, ce putem si ce nu, rolul nostru in viata, ce ne motiveaza sa traim, cum sa ne crestem copiii, ce este important pentru noi, ce fel de prieteni avem, ce fel  de relatii ne plac, ce oameni ne atrag.

De ce sa participi?

In analiza tranzactionala, prin scenariu de viata se intelege planul de viata pe care copilul il construieste inconstient sub influenta parintilor sau a celor care l-au crescut, a mediului in care a trait si a experientelor de viata prin care a trecut, incepand cu mediul intrauterin pana la varsta de 8 ani.  Este format din "deciziile" (convingeri despre el însusi, oameni, viata) pe care copilul le ia inconstient despre cum va fi viata lui de adult: una implinita, una plina de esecuri, va avea propria lui familie sau va trai mai mult singur, va putea sa-si exprime emotiile fata de ceilalti sau nu, va trai simtind iubire sau frica, va trai intr-o lume in care se va simti in siguranta sau intr-o lume urata si amenintatoare, etc.

Cine suntem noi ca adulti si ce fel de viata avem isi are radacinile in copilarie. Revizuind scenariul nostru de viata, putem redecide si transforma deciziile pe care le-am luat atunci in convingeri si tipare pozitive, putem atrage in viata noastra oamenii pe care ni-i dorim, serviciul si seful potriviti, ne putem indeplini visurile.

Cum ne descoperim propriul scenariu de viata

Putem intelege din ce este format scenariul nostru de viata prin explorarea: mesajelor parentale (drivere si injunctii), a jocurilor psihologice pe care le experimentam frecvent, a sentimentelor substitut (se mai numesc „racket”), a pozitiei de viata (Eu sunt ok, Eu nu sunt ok, Tu esti ok, Tu nu esti ok) a povestii/basmului preferat din copilarie, originii alegerii numelui de botez, a evenimentelor care ni s-au intamplat in copilarie, a relatiei cu parintii, a proceselor/tiparelor de scenariu (pana, dupa, niciodata, intotdeauna, aproape, cu final deschis).

 In cadrul acestui atelier vom invata care este sistemul scenariulului de viata, din ce este format si vom explora credintele scenariale.

 Ce castigi daca participi la acest atelier:

  1. vei intelege ce inseamna scenariul de viata
  2. vei descoperi care este sistemul scenariul tau de viata
  3. vei avea ocazia sa explorezi o parte din credintele scenariale
  4.  vei afla mecanismele care mentin dificultatile si blocajele din viata ta

Modalitatea de lucru se bazeaza, predominant, pe exercitii si va include si concepte teoretice care sa sustina procesul individual şi de grup.

Cui se adresează atelierul: celor care vor sa-si depaseasca limitele, prin acumularea unor noi informatii, ce le vor da  mai multa intelegere asupra propriei lor vieti, tuturor celor interesati de dezvoltare personala, indiferent de varsta si domenii de activitate.

Se acorda diploma de participare pentru studentii la Psihologie care vor sa devină consilieri psihologici sau psihoterapeuţi vor primi 4 ore de dezvoltare personala (necesare pentru atestarea la Colegiul Psihologilor).

Va avea loc sambata, 01 octombrie, orele 10.30 -14.30, la sediul Centrului Psihologie Cuantica din Bucuresti, Str. Gheorghe Sincai, nr 13, bl 5, ap. 11, et 2 (metrou Timpuri Noi).

Investitia ta este de 100 lei/pers/atelier.

Numarul de locuri este limitat.

 
Facilitator:psiholog Roxana Draghici.jpg
Roxana Draghici, psihoterapeut in analiza tranzactionala - cod personal 13290, Master NLP, formator acreditat A.N.C, membra a Colegiulului Psihologilor din Romania, membra a Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala, membra a Asociatiei Europeane de Analiza Tranzactionala.

 

Detaliile cu privire la modul de inscriere si plata le veti primi pe mail, dupa completarea formularului de mai jos.

Participa la eveniment