Unde ne gasesti
Sediu Tineretului - Timpuri Noi
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Sediu Piata Victoriei
Str. Buzesti Nr. 61, Bucuresti
Fa o programare
Online 
*Programari telefonice: 9:00 - 17:00

Cine sunt eu cand am obtinut tot ce mi-am dorit?

În momentul în care ieși de pe pilot automat și începi să îți trăiești viața puțin mai conștient, lăsând stările de anxietate sau depresie să treacă fără să le mai dai puterea pe care o aveau la un moment dat, sau când pur și simplu lucrurile par a fi mai aranjate în viața ta, apare întrebarea: de ce totul pare atât de plictisitor? Apare o lipsă acolo, un gol pe care nu ni-l putem explica: totul merge atât de bine, de ce nu mă simt cum mă așteptam să mă simt?

Pentru a înțelege puțin mai bine acel gol, aș vrea pentru un moment să ne imaginăm că sinele nostru este cercul acesta albastru, pe care încercăm să îl umplem cu: relația perfectă, bani, carieră, copii, vacanțe. De obicei ne spunem așa: atunci când o sa am bani și o carieră de succes, o să mă simt împlinit. Și au venit și banii și cariera, dar împlinirea nu a apărut sau nu a durat prea mult acel sentiment de fericire. Apoi adăugăm: când o să am o relație frumoasă, o să mă simt împlinit. Și a venit și relația, dar împlinirea nu. Apoi mai adăugăm, când o să ma duc în vacanțe cu copiii și familia mea, o sa fiu împlinit. Și au venit și vacanțele și copiii sănătoși și fericiți, dar împlinirea tot întârzie să apară, golul persistă.

 

                                   Cerc sine art Iuiliana.png

 

 

Golul acela, oricât am dori noi să îl umplem cu relații, bani, vacanțe sau carieră, este de fapt lipsa conexiunii cu noi înșine. Și atunci întrebarea de bază rămâne: cine sunt eu când nu am nimic și mai „rău”: cine sunt eu când am obținut tot ce mi-am dorit? Pentru că atunci când am obținut tot ce ne-am dorit, dispare thrill-ul, dispare căutarea, dispare alergătura, dispare goana după lucruri externe, dispare aruncatul cu vina pe alții, dispare aruncatul cu vina pe univers sau părinți sau trecut sau partener și tot ce ne mai rămâne este prezentul, este relația cu sinele. Și atunci vă încurajez să căutăm mai adânc și să începem să răspundem la întrebarea: cine sunt eu când am obținut tot ce mi-am dorit? Și dacă răspunsul întârzie să apară, atunci este momentul potrivit să începem să-l construim: cine aș vrea sa fiu și cum ar arata relația cu mine dacă aș avea tot?

Spor la construire!

 

Iuliana Gheorghe, psihoterapeut sistemic de cuplu si familie

https://www.psihologiecuantica.ro/echipa/iuliana-gheorghe