Sonia Vrincianu Ph.D.
Sonia Vrincianu Ph.D.
psihoterapeut / fondator
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 03908

Sediu Tineretului

B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti

Despre

Cu o experienta de peste 20 de ani, atat in evaluare cat si in interventie psihologica, abordez o arie vasta de probleme psihologice. Dupa o activitate intensa si specializari in psihoterapie am dezvoltat o viziune terapeutica personala, dincolo de teorii si tehnici consacrate, adaptand procesul terapeutic la specificul problemei, dar si a personalitatii clientului.

 

Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Psihologie, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” - Iasi (1993-1997)
  • Curs postuniversitar de psihoterapie experientiala - Universitatea din Bucuresti si Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (2000-2001)
  • Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (2006-2010)
  • Doctorat la Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucuresti (2010-2014)

Domenii de competenta

  • psihoterapie (individuala - adult, copil, adolescent, familie si cuplu, de grup); 
  • psihologia familiei;
  • echilibrarea carierei cu viata de familie;
  • dezvoltare personala individuala si de grup.

Ce spun clientii

lucrul cu sinele și reziliența

După un timp semnificativ în terapie cu Sonia, am ajuns să înțeleg niște aspecte și lucruri despre care nu aveam absolut habar că le voi înțelege și simți sau credeam a fi o utopie. Să am încredere în cineva a fost și, uneori, încă mai este cel mai mai mare obstacol al meu. Am descoperit răni cu destul impact asupra felului meu de a trăi cu mine, de care nu eram conștientă că stau acolo latent și că mănâncă din mine. S-au dezvăluit prin multe, multe coșmaruri. Un aspect care mi-a dat curaj, la un moment dat, să plonjez cu hotarare în a-mi înțelege sinele rănit și cotloanele ascunse a fost că fricile și toate sunt ale mele, nu ale altcuiva, adică e doar întâlnirea mea cu mine însămi, și că trebuie să fie mai puțin înspăimântător. Un alt lucru care m-a surprins a fost sa vad ca în spatele fiecărei neputinte pe care o simțeam imensă sau de nepătruns a fost, de fapt, puterea mea, simțind ca am devenit apoi mai rezilienta sau puternica. Ca și cum ar fi cele două fațetele ale aceleoași monezi. Dacă un lucru mă speria teribil in urma cu ceva timp, când l-am confruntat am simțit că am prins rezilienta și că situațiile similare le-am putut gestiona mai bine. Ultimul an de terapie, cel putin, a fost foarte greu emoțional, mi-a luat luni de zile sa înțeleg că ce se intampla era al meu, tot credeam că inventez emoțiile, starile, plansul si coșmarurile și atacurile de panica. A fost absolut vital și încă este, să comunic Soniei tot ce am simțit în relatia noastra terapeutică, acel transfer, pentru că am descoperit multe răni și despre tiparul meu de atașament, și cum primesc și ofer în relații. Am avut și încă am rezistente foarte puternice și mecanisme de apărare de unde nu simțeam mai nimic legat de mine, acum observ că am dat multe straturi la o parte. Relativ pe la începutul terapiei știu că am zis razant niște lucruri care mă sâcâiau, și cu care mă simțeam vinovată că le simt sau că le spun, ca mai tarziu să descopăr ca acele lucruri erau vârfurile unor ghețari. Și in tot acest proces, Sonia m-a ajutat sa ma conțină, sau sa imi conțină emoțiile și stările, supararile mele chiar si din relatia noastra (transferul). Simt că am schimbat multe la mine, și mă bucur mult că am iesit din rolul de victimă și că devin din ce în ce mai mult responsabilă cu viața mea. Am reușit în dese momente să nu mai iau personal lucrurile, deși încă lucrez, și privesc mai des oamenii nu ca și cum vor sa mă rănească sau să îmi facă ceva rău, ci că au și ei neajunsuri sau dificultățile lor și că fiecare e aici sa devină mai bun, mai curajos, să învețe să iubească mai mult. A fost și este un drum greu, dar fără munca cu noi înșine lucrurile nu se duc spre mai bine pentru nimeni. Mă bucur că am avut șansa sa parcurg aceste etape alături de Sonia, modalitate prin care vreau să îi mulțumesc. Cineva a zis „Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!”, așa și noi, să îndrăznim și vom birui.

Adaugat de: Lavinia

Incredere si siguranta

Pentru mine si pentru cuplul din care fac parte Sonia este omul cald si bland care a deschis un drum nou. Ne arata ca viata poate fi simpla si minunata si cel mai important e ca noi suntem cei care o facem asa si noi suntem responsabili de acest lucru. In tot procesul nostru de terapie o data la 2-3-4 sedinte exista cate un AHA. Drum nou inseamna descoperirea tiparelor comportamentale, a fricilor noastre, dramelor si jocurilor care au loc in relatiile noastre, cum sa constientizam si sa iesim din ele. Ma ajuta si ma invata sa ma iert pe mine si pe cei din jurul meu, sa ma descopar, sa accept si sa inteleg trecutul cu toate partile lui. Cu ajutorul ei mi-am sfaramat cateva stanci de pe suflet. Am mare incredere in ea si o apreciez mult. Sunt recunoscatoare ca datorita ei pot simti ca iubesc sa traiesc si sa imi construiesc o viata frumoasa.

Adaugat de: Emanuela

Multumesc

Pentru mine, Sonia este terapeutul langa care ma simt in siguranta sa-mi explorez cele mai intunecate zone, tenebrele. La inceput am pornit mai ezitant, m-am dus in zonele mai gri, apoi, cu ajutorul ei, am capatat curaj sa-mi privesc si sa-mi numesc fricile, angoasele, piticii, monstrii, sabotorii, programele care ma controlau, si am inceput sa fac lumina. Am invatat si invat inca sa nu ma judec, sa ma iubesc, sa ma accept asa cum sunt, sa fiu blanda cu mine, sa fiu de partea mea si sa nu-mi fie teama sa-mi fie bine. Ea a fost ghidul si martorul schimbarilor mele si sunt recunoscatore ca a aparut in viata mea. Multumesc, Sonia!

Adaugat de: Dia

Incredere

Sonia,este un om minunat!mereu zambitoare,rabdatoare si prietenoasa...m-a ajutat sa am incredere,sa inteleg viata si sa iau decizii.Cel mai important este ca m-a ajutat sa ma descopar cu adevarat!multumesc draga mea Sonia.

Adaugat de: Georgiana

A spune NU...

Oricâte cărți de profil psihologic am citit nu am fost pregătită să spun NU decât după ce am trecut pe aici. Viața nu este ușoară... dar nici grea, este așa cum noi o construim. Sa spui oamenilor și mai ales persoanei iubite acest cuvânt simplu, dar cu o greutate imensa, nu a fost ușor. A fost nevoie de lecții de viață (care mi-au transformat existenta si m-au transformat) pe care, în mare parte, aici le-am inteles, sub indrumarea oamenilor minunați întâlniți aici. Mulțumesc Sonia!

Adaugat de: Laura

Adauga testimonial