Andreea Golita
Andreea Golita
psihoterapeut / cofondator
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 07579

Sediu Piata Victoriei

Strada Buzesti Nr.61, Bucuresti

Despre

Formarea continua si expertiza in mai multe arii ale psihologiei m-au facut sa privesc fiecare “problema” din mai multe perspective, in contexul sistemului si supra-sistemului in care traieste fiecare persoana. In terapia de cuplu clientul meu este “relatia” si nu individul pentru ca “daca intrebam clientii care este baza unei relatii fericite de lunga durata, ei vor raspunde inevitabil cu un cuvant: iubirea” Dr. Sue Johnson fondator EFT “Emotionally Focused Therapy”.

Psihoterapeut acreditat international in Terapia Centrata pe Emotii - Emotionally Focused Therapy (EFT) in cadrul International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT), Ottawa, Canada  sub coordonarea lui Dr. Sue Johnson - https://iceeft.com 

Membru al “International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy” Ottawa, Canada  http://www.iceeft.com/index.php/find-a-therapist

 

Aparitii media:

Emisiunea "Arta de a fi" la Euronews - Care sunt emotiile utile si ce faci cu fricile in relatii?

 

Emisiunea "Conexiuni" la Speranta TV - Puterea în Dragoste: Cine Deține Controlul?

 

Emisiunea "Conexiuni" la Speranta TV - Vulcanul interior: Cum sa gestionezi furia inainte sa te consume?

 

Studii universitare si specializari

 • Psihoterapie Centrata pe Emotii EFT “Emotionally Focused Therapy” - cea mai de succes terapie de cuplu conform cercetarilor in domeniu (2015 - 2017)
 • Psihoterapie Sistemica de cuplu si familie - o umbrela care cuprinde mai multe concepte care au la baza familia ca sistem: terapia structuralistă, strategică, transgenerațională, experențială de familie, cognitiv-comportamentală sistemică, eriksoniană de familie, narativă, focalizată pe soluție, colaborativă (2013 - 2017)
 • Curs P.C.M - Process Communication Model nivel 1 si nivel 2, trainer Alexandra Sava (2020)
 • Workshop Dr. Gabor Mate "Normal anormal", Asociatia Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2022)
 • Master in Psihologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2008 - 2010)
 • Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2004 - 2008)

 

Domenii de competenta

 • Psihoterapie de cuplu/familie - EFT - Emotionally Focused Therapy (Terapia centrata pe emotii)
 • Psihoterapie individuala
 • Psihologie transgerationala
 • Dezvoltare personala
 • Parenting
 • Psiho-somatica
 

Ce spun clientii

Un mare multumesc!

Sedintele cu Andreea m-au ajutat si ma ajuta in contiuare sa ma descopar mai bine, sa ma inteleg si sa gasesc o explicatie emotiilor/blocajelor pe care le traiesc acum sau experientelor din trecut si, nu in ultimul rand, sa ii inteleg mai bine si sa ii privesc si din alte perspective pe cei din jurul meu. Este un proces lung si dureros dar, cred cu tarie ca, daca ai persoana potrivita langa tine care sa te indrume si sa te repozitioneze pe calea sanatoasa, psihoterapia cea mai buna investitie pentru sine si o recomand cu mare caldura. Multumesc, Andreea!

Adaugat de: Carmen

Dansul Pisicilor

Sedintele de tarapie de cuplu cu Andreea ne-au ajutat foarte mult sa ne ascultam, sa ne intelegem, sa ne conectam la partener. Desi faceam terapie individuala de ceva timp, fiecare dintre noi, cred ca unele rani se vad doar in cuplu. Andreea are o intuitie minunata in directia asta. Este un om empatic, bland, cald, un profesionist desavarsit, care ne a facut pe amandoi sa ne simtim in siguranta, si vazuti. Ne a ajutat sa comunicam, sa invatam sa comunicam, sa intelegem dansul nostru de cuplu, dinamica relatiei. Si cel mai important, sa construim o baza impreuna. Multumim, Andreea!

Adaugat de: Ana & Catalin

Multumesc, Andreea!

Singurul regret pe care il am referitor la Andreea e ca nu am cunoscut-o mai devreme. Se fac in curand 2 ani de cand merg la terapie la ea si imi dau seama ca m-a ajutat atat de mult sa-mi pun ordine in multe aspecte din viata mea si sa am mai multa incredere in mine. De multe ori am ramas surprinsa ce intuitie fantastica are si cum isi da seama de lucruri legate de mine pe care eu poate nu le realizez sau imi e greu sa le exprim. Sedintele de terapie cu Andreea sunt probabil cel mai bun cadou pe care mi l-am facut vreodata/continui sa mi-l fac.

Adaugat de: Raluca

Super Andreea :)

Ceea ce apreciez cel mai mult la Andreea este intuitia ei extraordinara. Am senzatia de multe ori ca imi citeste gandurile si ca le vede mult mai clar decat le vad eu. Este o placere sa discuti cu ea, te simti imediat in largul tau, abordarea ei te face sa te deschizi fara retineri. Descopar inca cu ajutorul ei multe lucruri despre mine si vad un progres continuu. O super recomand, mi se pare ca este exact cum ar trebui sa fie un terapeut bun.

Adaugat de: Anca

Andreea Golița

Am cunoscut-o pe Andreea într-o perioadă în care nimic din jurul meu nu părea să aibă sens, iar eu nu eram suficient nici măcar pentru mine. Obișnuită de mică să-mi ascund părțile negative, am fost reticentă la gândul că aș putea să las un străin să-mi afle trăirile pe care nu aveam curaj să le spun cu voce tare nici măcar în fața oglinzii,dar , după prima ședință mi-am dat seama cât de tare mă înșelasem. La ședințele cu Andreea mă simt de parcă aș sta la o cafea cu acea prietenă care mereu știe ce sa zică ca să-mi dea un plus de valoare și de încredere în forțele proprii. Ce mi se pare cel mai special la ea este faptul că nu răspunde întrebărilor mele pe baza experiențelor personale sau a cunoștințelor teoretice ,ci mă ajută să găsesc eu răspunsurile . Mulțumesc ,Andreea , că mă ajuți să devin cea mai bună prietenă a mea!

Adaugat de: Bianca

Adauga testimonial