Mihaela Luca
Mihaela Luca
psihoterapeut
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 24665

Sediu Tineretului

B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti

Sediu Piata Victoriei

Strada Buzesti Nr.61, Bucuresti

Despre

         Nu putem alege ce ni se ȋntȃmplǎ, dar putem alege cum sǎ reacţionǎm la experienţele trǎite. Iar cȃnd din exterioar nu vine nimic valoros, se creeazǎ momentul perfect pentru a cǎuta ȋn interior și a descoperi cine suntem cu adevǎrat.

           Te voi ȋnsoţi ȋn aceastǎ cǎlǎtorie și te voi ajuta sǎ reflectezi nu doar la lucrurile de care vrei sǎ te eliberezi, ci și la cele pe care vrei sǎ fii liber sǎ le faci . Vom descoperi ȋmpreunǎ cum cele mai neplǎcute experienţe ale noastre pot fi cei mai buni maestri, deschizȃndu-ne calea spre noi posibilitǎţi și perspective de creștere și evoluţie personalǎ, pentru cǎ vindecarea, ȋmplinirea și libertatea vin din capacitatea noastrǎ de a da sens și a face sǎ conteze toate experienţele noastre.

         Suferinţa este universalǎ, ȋnsǎ victimizarea este opţionalǎ.

Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Ovidius Constanta -  2015 
  • Formare in Psihoterapie sistemica de familie si cuplu - 2019
  • Master - Psihanaliza- Universitatea Titu Maiorescu – 2021
  • Externship EFT - Terapia centrata pe emoții (2023)

Domenii de competenta

  • Psihoterapie individuală 
  • Psihoterapie de cuplu
  • Dezvoltare personală individual si de grup

   

Ce spun clientii

Un terapeut splendid

Alaturi de Mihaela am reusit sa trec printr-un moment foarte greu al vietii. Nu considerasem niciodata terapia pana la acel moment, iar in momentul cand am inceput prima sedinta si am spus tot ceea ce s-a intamplat (vorbit continuu, fara sa respir) am simtit ca cineva chiar m-a ascultat cap coada si a luat totul pe rand intr-un mod foarte profesional. Cu fiecare sedinta am inceput sa ma simt mai bine si mai bine, ulterior incepand sa vindec traume de care nici nu stiam provenite din evenimente de mult uitate. M-am simtit tratat profesional, terapia a decurs intotdeauna fluid, iar Mihaela a simtit mereu in mine anumite chestii pe care eu nu le-as fi rostit niciodata. Nu am reusit niciodata sa fiu deschis cu nimeni cum am reusit cu ea. Ofera un sentiment de incredere si de siguranta inca de la prima vedere. Am fost ajutat sa regasesc puterile din interiorul meu pentru a lua niste decizii grele ca mai apoi sa ajung sa petrec cel mai bun moment al vietii mele. Pe urma terapiei, m-am simtit liber, increzator si plin de viata, un sentiment incredibil pe care cu totii trebuie sa-l experimentam. M-a ajutat sa ma iubesc mai mult, sa ma consider mai mult si sa fiu mai bun in viata de zi cu zi. M-a ajutat sa ma maturizez si sa merg mai departe cu viata mea in sus. Am adorat si voi adora in continuare terapia alaturi de ea, consider ca este printre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Indiferent de cum ma duc spre cabinet, mereu ies impacat si fericit. Un psihoterapeut de nota 10 pe care l-am adus in discutie mereu cand am recomandat cuiva terapia.

Adaugat de: Stefan Logofeteanu

Terapie cu blandete. Terapeut minunat.

Am ajuns la Mihaela intr-un moment al vietii in care aveam un haos general in minte si in tot ce faceam. Inca de la prima sedinta, am constatat ca rezonez cu ea si ca ma intelege perfect, fara sa ma judece, ceea ce este cel mai important aspect, din punctul meu de vedere. Nici nu stiu cand a trecut o ora, ceea ce stiu este ca am plecat de la clinica cu zambetul pe buze, cu gandul ca in sfarsit imi voi pune ordine in viata. Am avut momente cand spuneam ca trece prea repede ora de terapie, efectiv simteam ca au trecut cateva minute, si as mai fi stat mult mai multe ore pentru a discuta si a ma sfatui cu Mihaela. Mihaela m-a facut sa constientizez multe lucruri si sa accept multe aspecte la mine. A avut intotdeauna un sfat bun si constructiv pentru mine. M-a ajutat sa inteleg relatia cu mama mea si sa accept anumite aspecte, fara sa ma mai raneasca sau sa ma enerveze, asa cum faceau inainte de terapie. Mihaela este un real suport si stiu ca pot apela la ea ori de cate ori am nevoie. Sper ca in anii urmatori sa continui sa merg la ea, pentru sfaturile pretioase, sau pur si simplu pentru o discutie fara prejudecati si judecata ulterioara. Am recomandat-o tuturor si o recomand in continuare, este un terapeut minunat.

Adaugat de: Adina

19-20, ora mea preferata

Viata m-a adus în acest loc, alături de Mihaela, fără un plan anume, fără o recomandare din partea cuiva, pur și simplu. Însă, pot spune, a fost cel mai inspirat lucru pe care l-am făcut în ultimii 20 de ani. Experienta trăită alături de Mihaela a fost revelatoare. Am descoperit, conștientizat și acceptat o serie de evenimente care m-au marcat de-a lungul timpul și din cauza cărora sunt ancorat în trecut. Ora petrecuta alături de Mihaela a devenit refugiul meu săptămânal, ora mea preferata. Recomand tuturor sa iasă din zona de confort și sa își facă o programare la psiholog. Veți descoperi lucruri pe care nici nu le bănuiți despre voi!

Adaugat de: Alex B

Un psihoterapeut asa cum toti ar trebui sa fie

Am ajuns la Mihaela la recomandarea unei prietene care imi vorbea cu atata ardoare despre psihoterapeuta ei de fiecare data cand ne intalneam incat am simtit ca aceasta ar fi o persoana fix pe sufletul meu care m-ar putea intelege si ajuta si pe mine si asa a fost! Am lucrat cateva luni cu Mihaela si am reusit sa imi rezolv o problema veche, care ma apasa de cativa ani, motiv pentru care nu pot sa simt altceva decat pura recunostinta fata de ea. Mihaela este pasionata de ceea ce face, isi doreste sa ofere servicii de calitate si cred ca entuziasmul ei pentru domeniul de activitate ales este un factor foarte important care se vede in sedintele de terapie. Cel mai mult mi-a placut la ea ca este autentica, aspect pe care eu il apreciez foarte mult la o persoana. Totodata, este deschisa, orientata spre client, punctuala, mereu prezenta trup si suflet in tot ce se intampla in terapie, dedicata si cel mai important - simte efectiv omul. Poate ca se poate spune ca are chiar un talet, o inclinatie adevarata pentru ceea ce face, ceea ce nu au toti psihoterapeutii. Sedintele cu ea sunt o pura placere. O recomand cu tarie!

Adaugat de: Jeanina

Terapie cu blandete, vulnerabilitate si acceptare

Am început să lucrez cu Mihaela într-un moment în care mă simțeam dezorientată și pierdută. Am avut atât de multe așteptări de la aceste ședințe, încât o vreme m-am temut că voi fi dezamăgită dacă lucrurile nu vor ieși așa cum mă așteptam. Lucrând cu Mihaela m-am simțit ascultată, acceptată și înțeleasă. Apoi ghidată, am înțeles că nu există o rețetă, o pastilă sau un interval de timp dat care să ajute refacerea. Vindecarea este un proces îndelung, în care trebuie să fii prezent, asumat și care depinde doar de tine.Terapeutul este doar ghid și însoțitor. Vindecătorul ești chiar tu dacă te lași ghidat, dacă înveți să te asculți, să te înțelegi și dacă ai alături ghidul potrivit pentru tine. Nu este un proces ușor. Continui terapia și în acest moment, dar acum mă iubesc mai mult, mă accept mai mult, sunt mai blândă cu mine, privesc oamenii și lumea cu mai multă înțelegere. Este nevoie de un om care să te privească cu blândețe, să te ajute să înțelegi ce vezi înăuntrul tău, să te ajute să-ți descoperi vulnerabilitatea fără să te simți rușinat, să îți arate drumul fără să te simți judecat, să te ajute să găsești soluții fără să-și asume meritele, să te facă să celebrezi fiecare reușită pe drumul descoperirii de sine. Pentru mine, acest om este Mihaela.

Adaugat de: Ana M.C.

Adauga testimonial