Mihaela Luca

Cod personal : 24665

 Sunt psihoterapeut sistemic de familie și cuplu psiholog și formator, și în urmă cu 12 ani “m-am încăpățânat” să cred că viață poate fi echilibru, bucurie, acceptare și evoluție.

Astfel, am pornit pe propriul drum spre cunoaștere si descoperire a propriului adevăr,  sǎpȃnd adânc în mine pentru a afla cine sunt, de unde vin blocajele și tipare de gȃndire, ce lecţii mai am de învățat. Am continuat cu gȃndul și dorinţa de a nu mai vrea sǎ sufǎr și de a ȋmpǎrtǎși, cu oricine ȋși dorește, experienţa acestei cǎlǎtorii.

De aceea, ca terapeut:

  • nu voi pretinde cǎ știu mai multe despre tine decȃt o știi tu;
  • nu ȋţi voi da sfaturi;
  • nu o sǎ ȋţi spun ce sǎ faci;
  • nu o sǎ presupun ce e cel mai bine pentru tine;
  • nu voi avea toate rǎspunsurile;

Însǎ, ca terapeut ȋmi propun:

  • sǎ ȋţi creez cel mai bun spaţiu pentru a-ţi accesa propria ȋnţelepciune;
  • sǎ te susţin ȋn a lua cele mai bune decizii;
  • sǎ recunosc cǎ ești expertul din viaţa ta;
  • sǎ colaborez cu tine pentru a-ţi depǎși fricile, blocajele, limitele si limitǎrile;
  • sǎ te ajut sa ȋnţelegi ce trǎieti și sǎ alegi cum sǎ acţionezi;

Procesul terapeutic este unul de descoperire, iar vindecarea vine din cunoașterea de sine și a celorlalţi, ce poate duce iniţial la un dezechilibru ȋn sistem, pentru ca, mai apoi, sǎ se reorganizeze pe noi premise.

Studii:

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Ovidius Constanta -  2015 

Formare in Psihoterapie sistemica de familie si cuplu - 2019

Domenii de competență

  • Psihoterapie individuală 
  • Psihoterapie de cuplu
  • Dezvoltare personală individualǎ si de grup

     Costurile sedintelor individuale si de grup pot fi consultate in sectiunea. TARIFE PSIHOLOGI

Ce spun clientii

Recunostinta

Cand mi-am facut prima programare la Mihaela nu stiam exact ce fel de psiholog caut sau ce-mi doresc de la terapie; simteam deja de ceva timp ca am nevoie de ajutor, insa ajunsesem in punctul in care imi era clar ca nu ma mai descurc singura. As putea spune ca am ales-o intuitiv, dar de fapt a fost energia ei buna ce a trecut dincolo de ecran. Cu fiecare sedinta imi mai raspund la cate o intrebare, mai elucidez cate un mister despre mine, mai gasesc cate o solutie si plec de la intalnirile noastre extrem de usurata si bine dispusa. Stim amandoua ca mai avem ceva de lucru la mine, dar e cert ca am evoluat mult in ultimele 8 luni (de cand colaboram), iar asta i se datoreaza. O recomand cu caldura oricui cauta un psihoterapeut deschis, jovial, ce te poate trata ca pe un prieten insa respectand limitele sanatoase ale relatiei client-psihoterapeut, profesionist si foarte implicat de fiecare data. Eu imi multumesc zilnic ca am decis sa colaboram.

Adaugat de: Patricia

Autenticitate

Nu o sa impodobesc acest comentariu cu metafore si cuvinte dulci . O sa spun doar ca Mihaela imi inspira incredere si prin profesionalismul de care da dovada imi intareste si mai mult increderea in ea si in capacitatile ei . Dupa fiecare sedinta simt o usurare si un aer proaspat in jurul meu . Nu in ultimul rand am ramas placut surprins sa pot discita cu ea orice si indiferent de noanta subiectului sa aiba un raspuns care imi deschide ochii . Si bineinteles nu se pune problema sa nu fie punctuala sau sa nu fie deschisa la schimbari in legatura cu programarea . Mie mi se potriveste perfect si sunt multumit .

Adaugat de: Adrian M.

Calea cea mai buna pentru vindecarea creierului și a sufletului

Când m-am decis sa merg la psiholog, am făcut-o pentru ca simteam ca am nevoie de cineva care sa ma asculte, sa ma înțeleagă și sa ma îndrume, fără sa ma simt oarecum judecată. Am căutat un terapeut online, iar Mihaela mi a inspirat încredere, calm și empatie (chiar din imaginea cu ea și descrierea de pe platforma). După 7 ședințe simt ca am făcut pași mari in drumul meu spre a ma cunoaște și spre a-mi da mie o șansa sa ma încred in mine și in ceea ce pot face! M-a ajutat sa înțeleg cum funcționez și ce m-ar face să văd lucrurile bune din viața mea. Merg cu drag la fiecare ședința de terapie pentru ca știu ca voi pleca de acolo încărcată cu energia buna de care am nevoie. O recomand cu drag și cu cea mai mare încredere!

Adaugat de: Diana C

Empatie si profesionalism

De cand m-am hotarat sa merg la psihoterapie, am inceput sa caut persoana potrivita pentru mine. Circumstantele m-au ghidat intr-un mod fericit si am ajuns sa o cunosc pe Mihaela, care acum reprezinta unul dintre stalpii echilibrului meu. Cand am ajuns prima oara sa vorbim, mi-a spus ca ea nu vrea sa ma ajute sa scap de minusurile mele, ci vrea sa imi arate cum pot sa fac minusurile sa lucreze in favoarea mea. Am primit cele mai echilibrate sfaturi si m-a ajutat sa descopar mult mai multe despre sinele meu. Uneori, durata sedinta e insesizabila si ai impresia ca ai ajuns de 5 minite, cand iti dai seama ca, de fapt, ati vorbit deja timp de 50 de minute. Am plecat de la sedintele noastre atat cu o stare de liniste interioara, si cat si stari contemplative, pe care le-am tratat drept “teme pentru acasa”, aspect ce s-a dovedit mai mult decat benefic, dat fiind faptul ca Mihaela ma ajuta sa imi deznod unele emotii pe care nici nu eram constienta ca le experimentam, pana sa contemplez asupra lor. O recomand cu toata increderea si nadajduiesc ca va putea sa aduca o schimbare benefica in viata oricarui om care i se va adresa cu inima deschisa.

Adaugat de: Andra N

Experienta mea

Înainte de prima ședință nu știam la ce să mă aștept și îmi făceam griji: “am ales oare terapeutul potrivit?” După prima ședință am știut clar răspunsul: “cu siguranță am ales corect.” Cu căldură și deschidere Mihaela m-a făcut să mă simt înțeles. Am găsit în ea o persoană care vorbește pe limba mea, care înțelege și empatizează cu greutățile prin care trec. Mai mult, m-a ajutat să înțeleg și eu, la rândul meu, mai bine lucrurile prin care treceam, tiparele mele de gândire și stilul meu de gestionare a emoțiilor. Cu fiecare conversație Mihaela mi-a inspirat încredere, m-a motivat și m-a ghidat în eforturile mele de a produce schimbările pe care doream să le văd la mine și în viața mea. Fiecare ședință a inclus cel puțin câte un moment în care am exclamat “ahaa…” după întrebările Mihaelei, care m-au ajutat să caut răspunsuri și să îmi înțeleg propriile tipare emoționale și de comportament. În fiecare ședință am găsit echilibrul de care aveam nevoie între concentrare intensă, reflecție, spațiu pentru a-mi exprima emoțiile, dar și umor și momente care să mă inspire și să-mi aducă aminte că în final totul va fi bine. Ea m-a ajutat să mă gândesc la anumite aspecte din viața mea și să abordez situația din unghiuri pe care nu le-aș fi descoperit singur. Mai mult, exercițiile pe care mi-a recomandat să le încerc între ședințe au făcut acest process de descoperire și schimbare să continue cu aceeași vitalitate și înafara cabinetului. Deși procesul terapeutic presupune un efort din partea clientului, am plecat de la fiecare ședință simțindu-mă revigorat și cu speranța reînnoită că îmi pot recăpăta echilibrul de care am nevoie. Mulțumesc Mihaela!

Adaugat de: Silviu C.

Adauga testimonial