Mihaela Luca
Mihaela Luca
psihoterapeut
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 24665

Sediu Tineretului

B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti

Sediu Piata Victoriei

Strada Buzesti Nr.61, Bucuresti

Despre

         Nu putem alege ce ni se ȋntȃmplǎ, dar putem alege cum sǎ reacţionǎm la experienţele trǎite. Iar cȃnd din exterioar nu vine nimic valoros, se creeazǎ momentul perfect pentru a cǎuta ȋn interior și a descoperi cine suntem cu adevǎrat.

           Te voi ȋnsoţi ȋn aceastǎ cǎlǎtorie și te voi ajuta sǎ reflectezi nu doar la lucrurile de care vrei sǎ te eliberezi, ci și la cele pe care vrei sǎ fii liber sǎ le faci . Vom descoperi ȋmpreunǎ cum cele mai neplǎcute experienţe ale noastre pot fi cei mai buni maestri, deschizȃndu-ne calea spre noi posibilitǎţi și perspective de creștere și evoluţie personalǎ, pentru cǎ vindecarea, ȋmplinirea și libertatea vin din capacitatea noastrǎ de a da sens și a face sǎ conteze toate experienţele noastre.

         Suferinţa este universalǎ, ȋnsǎ victimizarea este opţionalǎ.

Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Ovidius Constanta -  2015 
  • Formare in Psihoterapie sistemica de familie si cuplu - 2019
  • Master in curs Psihanaliza – (anul II)

Domenii de competenta

  • Psihoterapie individuală 
  • Psihoterapie de cuplu
  • Dezvoltare personală individual si de grup

   

Ce spun clientii

19-20, ora mea preferata

Viata m-a adus în acest loc, alături de Mihaela, fără un plan anume, fără o recomandare din partea cuiva, pur și simplu. Însă, pot spune, a fost cel mai inspirat lucru pe care l-am făcut în ultimii 20 de ani. Experienta trăită alături de Mihaela a fost revelatoare. Am descoperit, conștientizat și acceptat o serie de evenimente care m-au marcat de-a lungul timpul și din cauza cărora sunt ancorat în trecut. Ora petrecuta alături de Mihaela a devenit refugiul meu săptămânal, ora mea preferata. Recomand tuturor sa iasă din zona de confort și sa își facă o programare la psiholog. Veți descoperi lucruri pe care nici nu le bănuiți despre voi!

Adaugat de: Alex B

Un psihoterapeut asa cum toti ar trebui sa fie

Am ajuns la Mihaela la recomandarea unei prietene care imi vorbea cu atata ardoare despre psihoterapeuta ei de fiecare data cand ne intalneam incat am simtit ca aceasta ar fi o persoana fix pe sufletul meu care m-ar putea intelege si ajuta si pe mine si asa a fost! Am lucrat cateva luni cu Mihaela si am reusit sa imi rezolv o problema veche, care ma apasa de cativa ani, motiv pentru care nu pot sa simt altceva decat pura recunostinta fata de ea. Mihaela este pasionata de ceea ce face, isi doreste sa ofere servicii de calitate si cred ca entuziasmul ei pentru domeniul de activitate ales este un factor foarte important care se vede in sedintele de terapie. Cel mai mult mi-a placut la ea ca este autentica, aspect pe care eu il apreciez foarte mult la o persoana. Totodata, este deschisa, orientata spre client, punctuala, mereu prezenta trup si suflet in tot ce se intampla in terapie, dedicata si cel mai important - simte efectiv omul. Poate ca se poate spune ca are chiar un talet, o inclinatie adevarata pentru ceea ce face, ceea ce nu au toti psihoterapeutii. Sedintele cu ea sunt o pura placere. O recomand cu tarie!

Adaugat de: Jeanina

Terapie cu blandete, vulnerabilitate si acceptare

Am început să lucrez cu Mihaela într-un moment în care mă simțeam dezorientată și pierdută. Am avut atât de multe așteptări de la aceste ședințe, încât o vreme m-am temut că voi fi dezamăgită dacă lucrurile nu vor ieși așa cum mă așteptam. Lucrând cu Mihaela m-am simțit ascultată, acceptată și înțeleasă. Apoi ghidată, am înțeles că nu există o rețetă, o pastilă sau un interval de timp dat care să ajute refacerea. Vindecarea este un proces îndelung, în care trebuie să fii prezent, asumat și care depinde doar de tine.Terapeutul este doar ghid și însoțitor. Vindecătorul ești chiar tu dacă te lași ghidat, dacă înveți să te asculți, să te înțelegi și dacă ai alături ghidul potrivit pentru tine. Nu este un proces ușor. Continui terapia și în acest moment, dar acum mă iubesc mai mult, mă accept mai mult, sunt mai blândă cu mine, privesc oamenii și lumea cu mai multă înțelegere. Este nevoie de un om care să te privească cu blândețe, să te ajute să înțelegi ce vezi înăuntrul tău, să te ajute să-ți descoperi vulnerabilitatea fără să te simți rușinat, să îți arate drumul fără să te simți judecat, să te ajute să găsești soluții fără să-și asume meritele, să te facă să celebrezi fiecare reușită pe drumul descoperirii de sine. Pentru mine, acest om este Mihaela.

Adaugat de: Ana M.C.

Bucurie

Am ajuns la prima ședință de terapie într-un moment în care viața mea nu mai însemna nimic pentru mine și am încercat să mă sinucid. Eram la fundul prăpastiei și mi-am zis "ok, dacă am ajuns la fundul prăpastiei, singura direcție în care mai pot merge este în sus". Mihaela m-a ajutat să îmi văd adevărata valoare și să fac un prim pas către iubirea de sine. După doar 6 ședințe de terapie am ajuns să plec de la cabinet cu zâmbetul pe buze, împăcat cu mine fiindcă simțeam că sunt pe drumul cel bun și cu senzația că am aripi și mai trebuie doar să îmi iau zborul. Datorită deschiderii Mihaelei și a vibe-ului pe care îl inspiră, nu am avut nicio reținere să mă deschid și eu în fața ei încă de la prima ședință. Dacă m-am simțit vreodată bine în țara asta ca persoană gay, a fost la aceste ședințe de terapie. O recomand cu încredere tuturor celor care au nevoie de un impuls pentru a privi și spre ei înșiși, nu doar în jur. Și cu siguranță veți pleca de la terapie cu un plus. Iar dacă vă întrebați dacă merită, răspunsul meu este DA.

Adaugat de: Adrian I.

Un terapeut care te vede si te aude cu adevarat

Ani de zile am evitat terapia din teama de a nu da peste un terapeut "stereotipic", care sa imi spuna ce si cum dupa o reteta pe care o repeta tuturor. Mihaela este exact opusul. Este deschisa si se adapteaza pe caracterul meu in asa fel incat sedintele sunt confortabile si eficiente. Ghideaza usor sedintele si subiectele fara sa ma faca sa ma simt "urmarita". Si imi da incredere ca pot evolua si iesi din orice situatie. O recomand fara sa stau pe ganduri. Mai ales celor care vor cu adevarat sa se dezvolte si sa evolueze printr-o terapie cu rezultate pe viata.

Adaugat de: Patricia

Adauga testimonial