Mihaela Luca
Mihaela Luca
psihoterapeut
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 24665

Sediu Tineretului

B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti

Despre

Sunt psihoterapeut sistemic de familie și cuplu psiholog și formator.

In urmă cu 12 ani “m-am încăpățânat” să cred că viață poate fi echilibru, bucurie, acceptare și evoluție.

Astfel, am pornit pe propriul drum spre cunoaștere si descoperire a propriului adevăr,  sǎpȃnd adânc în mine pentru a afla cine sunt, de unde vin blocajele și tipare de gȃndire, ce lecţii mai am de învățat. Am continuat cu gȃndul și dorinţa de a nu mai vrea sǎ sufǎr și de a ȋmpǎrtǎși, cu oricine ȋși dorește, experienţa acestei cǎlǎtorii.

De aceea, ca terapeut:

 • nu voi pretinde cǎ știu mai multe despre tine decȃt o știi tu;
 • nu ȋţi voi da sfaturi;
 • nu o sǎ ȋţi spun ce sǎ faci;
 • nu o sǎ presupun ce e cel mai bine pentru tine;
 • nu voi avea toate rǎspunsurile;

Însǎ, ca terapeut ȋmi propun:

 • sǎ ȋţi creez cel mai bun spaţiu pentru a-ţi accesa propria ȋnţelepciune;
 • sǎ te susţin ȋn a lua cele mai bune decizii;
 • sǎ recunosc ca ești expertul din viaţa ta;
 • sǎ colaborez cu tine pentru a-ţi depǎși fricile, blocajele, limitele si limitǎrile;
 • sǎ te ajut sa ȋnţelegi ce trǎieti și sǎ alegi cum sǎ acţionezi;

Procesul terapeutic este unul de descoperire, iar vindecarea vine din cunoașterea de sine și a celorlalţi, ce poate duce iniţial la un dezechilibru ȋn sistem, pentru ca, mai apoi, sa se reorganizeze pe noi premise.

Studii universitare si specializari

 • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Ovidius Constanta -  2015 
 • Formare in Psihoterapie sistemica de familie si cuplu - 2019

Domenii de competenta

 • Psihoterapie individuală 
 • Psihoterapie de cuplu
 • Dezvoltare personală individual si de grup

   

Ce spun clientii

Terapie cu blandete, vulnerabilitate si acceptare

Am început să lucrez cu Mihaela într-un moment în care mă simțeam dezorientată și pierdută. Am avut atât de multe așteptări de la aceste ședințe, încât o vreme m-am temut că voi fi dezamăgită dacă lucrurile nu vor ieși așa cum mă așteptam. Lucrând cu Mihaela m-am simțit ascultată, acceptată și înțeleasă. Apoi ghidată, am înțeles că nu există o rețetă, o pastilă sau un interval de timp dat care să ajute refacerea. Vindecarea este un proces îndelung, în care trebuie să fii prezent, asumat și care depinde doar de tine.Terapeutul este doar ghid și însoțitor. Vindecătorul ești chiar tu dacă te lași ghidat, dacă înveți să te asculți, să te înțelegi și dacă ai alături ghidul potrivit pentru tine. Nu este un proces ușor. Continui terapia și în acest moment, dar acum mă iubesc mai mult, mă accept mai mult, sunt mai blândă cu mine, privesc oamenii și lumea cu mai multă înțelegere. Este nevoie de un om care să te privească cu blândețe, să te ajute să înțelegi ce vezi înăuntrul tău, să te ajute să-ți descoperi vulnerabilitatea fără să te simți rușinat, să îți arate drumul fără să te simți judecat, să te ajute să găsești soluții fără să-și asume meritele, să te facă să celebrezi fiecare reușită pe drumul descoperirii de sine. Pentru mine, acest om este Mihaela.

Adaugat de: Ana M.C.

Bucurie

Am ajuns la prima ședință de terapie într-un moment în care viața mea nu mai însemna nimic pentru mine și am încercat să mă sinucid. Eram la fundul prăpastiei și mi-am zis "ok, dacă am ajuns la fundul prăpastiei, singura direcție în care mai pot merge este în sus". Mihaela m-a ajutat să îmi văd adevărata valoare și să fac un prim pas către iubirea de sine. După doar 6 ședințe de terapie am ajuns să plec de la cabinet cu zâmbetul pe buze, împăcat cu mine fiindcă simțeam că sunt pe drumul cel bun și cu senzația că am aripi și mai trebuie doar să îmi iau zborul. Datorită deschiderii Mihaelei și a vibe-ului pe care îl inspiră, nu am avut nicio reținere să mă deschid și eu în fața ei încă de la prima ședință. Dacă m-am simțit vreodată bine în țara asta ca persoană gay, a fost la aceste ședințe de terapie. O recomand cu încredere tuturor celor care au nevoie de un impuls pentru a privi și spre ei înșiși, nu doar în jur. Și cu siguranță veți pleca de la terapie cu un plus. Iar dacă vă întrebați dacă merită, răspunsul meu este DA.

Adaugat de: Adrian I.

Un terapeut care te vede si te aude cu adevarat

Ani de zile am evitat terapia din teama de a nu da peste un terapeut "stereotipic", care sa imi spuna ce si cum dupa o reteta pe care o repeta tuturor. Mihaela este exact opusul. Este deschisa si se adapteaza pe caracterul meu in asa fel incat sedintele sunt confortabile si eficiente. Ghideaza usor sedintele si subiectele fara sa ma faca sa ma simt "urmarita". Si imi da incredere ca pot evolua si iesi din orice situatie. O recomand fara sa stau pe ganduri. Mai ales celor care vor cu adevarat sa se dezvolte si sa evolueze printr-o terapie cu rezultate pe viata.

Adaugat de: Patricia

A curiosity that turned to habit

In the beginning I was just curious. I mean, there's nothing wrong with me. So I went.. and kept an open heart, knowing from tv shows and other people, that there's a process to all this. It won't change anything by magic, by tomorrow morning. It's been a few months now, one session a week. And I found out so much about myself, especially the difference between why I thought I do certain things.. and why I actually do them. Mihaela manages, somehow, to really.. really listen. She hears what you were really saying, past the stuff you were actually speaking. Talking with someone like this, helps precisely because sometimes.. it is not enough to tell yourself some things. You need to hear them from someone else. She's a highly qualified professional and so patient. Also very kind and seems she is always working on herself. Which I strive to do myself. Now I have some of the tools needed. I think that's the beauty of all this. You slowly learn to deal with things yourself. Takes some time though. In the beginning I was just curious. And now.. I see the value in doing all this.

Adaugat de: Catalin Podariu

Recunostinta

Cand mi-am facut prima programare la Mihaela nu stiam exact ce fel de psiholog caut sau ce-mi doresc de la terapie; simteam deja de ceva timp ca am nevoie de ajutor, insa ajunsesem in punctul in care imi era clar ca nu ma mai descurc singura. As putea spune ca am ales-o intuitiv, dar de fapt a fost energia ei buna ce a trecut dincolo de ecran. Cu fiecare sedinta imi mai raspund la cate o intrebare, mai elucidez cate un mister despre mine, mai gasesc cate o solutie si plec de la intalnirile noastre extrem de usurata si bine dispusa. Stim amandoua ca mai avem ceva de lucru la mine, dar e cert ca am evoluat mult in ultimele 8 luni (de cand colaboram), iar asta i se datoreaza. O recomand cu caldura oricui cauta un psihoterapeut deschis, jovial, ce te poate trata ca pe un prieten insa respectand limitele sanatoase ale relatiei client-psihoterapeut, profesionist si foarte implicat de fiecare data. Eu imi multumesc zilnic ca am decis sa colaboram.

Adaugat de: Patricia

Adauga testimonial