Mihaela Luca
Mihaela Luca
psihoterapeut
Psiholog Certificat
Cod COPSI: 24665

Sediu Tineretului

B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti

Sediu Piata Victoriei

Strada Buzesti Nr.61, Bucuresti

Despre

         Nu putem alege ce ni se ȋntȃmplǎ, dar putem alege cum sǎ reacţionǎm la experienţele trǎite. Iar cȃnd din exterioar nu vine nimic valoros, se creeazǎ momentul perfect pentru a cǎuta ȋn interior și a descoperi cine suntem cu adevǎrat.

           Te voi ȋnsoţi ȋn aceastǎ cǎlǎtorie și te voi ajuta sǎ reflectezi nu doar la lucrurile de care vrei sǎ te eliberezi, ci și la cele pe care vrei sǎ fii liber sǎ le faci . Vom descoperi ȋmpreunǎ cum cele mai neplǎcute experienţe ale noastre pot fi cei mai buni maestri, deschizȃndu-ne calea spre noi posibilitǎţi și perspective de creștere și evoluţie personalǎ, pentru cǎ vindecarea, ȋmplinirea și libertatea vin din capacitatea noastrǎ de a da sens și a face sǎ conteze toate experienţele noastre.

         Suferinţa este universalǎ, ȋnsǎ victimizarea este opţionalǎ.

Studii universitare si specializari

  • Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Ovidius Constanta -  2015 
  • Formare in Psihoterapie sistemica de familie si cuplu - 2019
  • Master - Psihanaliza- Universitatea Titu Maiorescu – 2021
  • Externship EFT - Terapia centrata pe emoții (2023)

Domenii de competenta

  • Psihoterapie individuală 
  • Psihoterapie de cuplu
  • Dezvoltare personală individual si de grup

   

Ce spun clientii

Bucurie

Am ajuns la prima ședință de terapie într-un moment în care viața mea nu mai însemna nimic pentru mine și am încercat să mă sinucid. Eram la fundul prăpastiei și mi-am zis "ok, dacă am ajuns la fundul prăpastiei, singura direcție în care mai pot merge este în sus". Mihaela m-a ajutat să îmi văd adevărata valoare și să fac un prim pas către iubirea de sine. După doar 6 ședințe de terapie am ajuns să plec de la cabinet cu zâmbetul pe buze, împăcat cu mine fiindcă simțeam că sunt pe drumul cel bun și cu senzația că am aripi și mai trebuie doar să îmi iau zborul. Datorită deschiderii Mihaelei și a vibe-ului pe care îl inspiră, nu am avut nicio reținere să mă deschid și eu în fața ei încă de la prima ședință. Dacă m-am simțit vreodată bine în țara asta ca persoană gay, a fost la aceste ședințe de terapie. O recomand cu încredere tuturor celor care au nevoie de un impuls pentru a privi și spre ei înșiși, nu doar în jur. Și cu siguranță veți pleca de la terapie cu un plus. Iar dacă vă întrebați dacă merită, răspunsul meu este DA.

Adaugat de: Adrian I.

Un terapeut care te vede si te aude cu adevarat

Ani de zile am evitat terapia din teama de a nu da peste un terapeut "stereotipic", care sa imi spuna ce si cum dupa o reteta pe care o repeta tuturor. Mihaela este exact opusul. Este deschisa si se adapteaza pe caracterul meu in asa fel incat sedintele sunt confortabile si eficiente. Ghideaza usor sedintele si subiectele fara sa ma faca sa ma simt "urmarita". Si imi da incredere ca pot evolua si iesi din orice situatie. O recomand fara sa stau pe ganduri. Mai ales celor care vor cu adevarat sa se dezvolte si sa evolueze printr-o terapie cu rezultate pe viata.

Adaugat de: Patricia

A curiosity that turned to habit

In the beginning I was just curious. I mean, there's nothing wrong with me. So I went.. and kept an open heart, knowing from tv shows and other people, that there's a process to all this. It won't change anything by magic, by tomorrow morning. It's been a few months now, one session a week. And I found out so much about myself, especially the difference between why I thought I do certain things.. and why I actually do them. Mihaela manages, somehow, to really.. really listen. She hears what you were really saying, past the stuff you were actually speaking. Talking with someone like this, helps precisely because sometimes.. it is not enough to tell yourself some things. You need to hear them from someone else. She's a highly qualified professional and so patient. Also very kind and seems she is always working on herself. Which I strive to do myself. Now I have some of the tools needed. I think that's the beauty of all this. You slowly learn to deal with things yourself. Takes some time though. In the beginning I was just curious. And now.. I see the value in doing all this.

Adaugat de: Catalin Podariu

Recunostinta

Cand mi-am facut prima programare la Mihaela nu stiam exact ce fel de psiholog caut sau ce-mi doresc de la terapie; simteam deja de ceva timp ca am nevoie de ajutor, insa ajunsesem in punctul in care imi era clar ca nu ma mai descurc singura. As putea spune ca am ales-o intuitiv, dar de fapt a fost energia ei buna ce a trecut dincolo de ecran. Cu fiecare sedinta imi mai raspund la cate o intrebare, mai elucidez cate un mister despre mine, mai gasesc cate o solutie si plec de la intalnirile noastre extrem de usurata si bine dispusa. Stim amandoua ca mai avem ceva de lucru la mine, dar e cert ca am evoluat mult in ultimele 8 luni (de cand colaboram), iar asta i se datoreaza. O recomand cu caldura oricui cauta un psihoterapeut deschis, jovial, ce te poate trata ca pe un prieten insa respectand limitele sanatoase ale relatiei client-psihoterapeut, profesionist si foarte implicat de fiecare data. Eu imi multumesc zilnic ca am decis sa colaboram.

Adaugat de: Patricia

Autenticitate

Nu o sa impodobesc acest comentariu cu metafore si cuvinte dulci . O sa spun doar ca Mihaela imi inspira incredere si prin profesionalismul de care da dovada imi intareste si mai mult increderea in ea si in capacitatile ei . Dupa fiecare sedinta simt o usurare si un aer proaspat in jurul meu . Nu in ultimul rand am ramas placut surprins sa pot discita cu ea orice si indiferent de noanta subiectului sa aiba un raspuns care imi deschide ochii . Si bineinteles nu se pune problema sa nu fie punctuala sau sa nu fie deschisa la schimbari in legatura cu programarea . Mie mi se potriveste perfect si sunt multumit .

Adaugat de: Adrian M.

Adauga testimonial