Unde ne gasesti
B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bucuresti
Numar telefon
(+4) 0773 711 746
Programari Telefon
10:00 - 18:00

Psihoterapie copii si adolescenti

psihoterapie copii.jpg

Psihologi din București specializați în psihoterapie pentru copii și adolescenți

Psihoterapia copilului şi adolescentului este un tip de intervenţie psihologică adaptată vârstei, ce implică tehnici specifice, care stimulează receptivitatea şi participarea copilului său adolescentului.

Psihoterapia ajută copiii și adolescenții într-o varietate de moduri. Ei primesc sprijin emoțional, pot rezolva conflictele într-un mod asertiv, non-violent,îşi pot înțelege sentimentele sau emoţiile, gândurile sau experienţele şi învaţă să adopte noi soluții la problemele vechi.

Obiectivele unui psiholog pot fi specifice (schimbarea comportamentului, relații îmbunătățite cu prietenii sau familia) sau mai generale (mai puțină anxietate, o mai bună stimă de sine), în funcție de fiecare caz.

Psihologul  poate fi foarte util pentru a ajuta la înțelegerea și susținerea experiențelor adolescenței și a maturității timpurii. În timpul acestei faze de dezvoltare, dificultățile și traumele pot influenţa creşterea persoanei. Furnizarea unui cadru pentru înțelegerea acestor niveluri mai profunde de anxietate poate susține procesele de individualizare și creștere personală.

De asemenea, terapia familiei poate ajuta copilul său adolescentul să treacă peste dificultăţile specifice vârstei şi să aibă suportul familiei în această etapă de schimbare, mai ales ca familia este printre cele mai importante sisteme cu care interacţionează copilul şi prin care se formează.

Problematicile cele mai întâlnite la copil sunt:

  • întârzieri de dezvoltare,
  • enurezis,
  • tulburări de comportament, accese de furie,
  • timiditate, fobii,
  • dificultăţi de integrare în colectiv,
  • rezultate şcolare scăzute,
  • probleme de disciplina în colectivitate,
  • gelozie şi rivalitate între fraţi,

 

Costurile şedinţelor individuale şi de grup pot fi consultate în secţiunea TARIFE PSIHOLOGI. 

Psihologii nostri cu experienta in lucu cu copii si adolescenti sunt:

ANA TANASE

VIORICA ORIS

CLAUDIA STEFAN

SIMONA RETEA

CAMELIA MLADIN

TIBERIU BOTEA

Solicitaţi detalii sau faceţi o programare chiar acum, completând datele din formular, din secţiunea CONTACT.

Adresa noastră este : B-dul. Gheorghe Sincai Nr. 13, Bl. 5. Etaj 2, Ap. 11-12, interfon 11-12, Sector 4, Bucuresti, zona Tineretului.